Altınova Belediye Başkanlığının hazırlamış olduğu Sulak Alan Ekosistemi Olarak Hersek Gölü`nün Değerlendirilmesi projesinin faaliyet ortağı Yalova çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte sunmuş olduğu proje Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 2011 yılı 1. Teknik Destek Programında 222 proje arasından 7. sırada kabul edildi.
PROJEDE ÖNEMLİ İSİMLER
Mimar Serpil Yılmaz’ın koordinasyonunda; Yıldız üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Yüksek Mimar Yavuz Selim Sepin’in yönetiminde, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Rölöve Restorasyon Kürsüsü’nden Yrd. Doç. Dr. Gül Köksal, Yıldız üniversitesi Şehircilik Kürsüsü’nde Nuran Karakaş, Kuş Gözlemcisi ve Biyolog Fatih Bülbül ile Kuş Gözlemcisi ve Biyolog Serkan Gökçe’den oluşan ekip tarafından hazırlandı.
Projenin devamlılığı Altınova Belediyesi tarafından proje bitim süresinden sonra devam ettirilecek. Sanayileşmekte olan bir bölgede bulunan Hersek lagünü korunması gereken bir sulan alan olması ve kuş gözlem turizmi için potansiyel taşıması nedeniyle bölge için büyük önem taşımakta. Teknik destek kapsamında yapılacak çalışma; Hersek lagününde kuş gözlem turizminin yaygınlaştırılması, kuş gözlemciliği için uygun alt yapının önerilmesi ve alanın korunması amacı ile gerekli tedbirlerin alınması için sulak alan eko sistemi olarak değerlendirilmesi olmak üzere iki farklı yaklaşımla yapılacak.
HALKIMIZA KAZANDIRACAĞIZ
Hersek Gölü’ne yönelik çok ciddi bir çalışma yaptıklarını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Hersek Gölü ülkemizin en özel göllerinden birisi. Türkiye’nin tek tapulu gölü olan Hersek Gölü, sadece coğrafi özelliklerinden dolayı değil, tarihsel açıdan da büyük önem taşımaktadır. Göçmen kuşların geçiş noktalarından birisi de olan gölümüzü halkımızın hizmetine sunmanın uğraşısı içerisindeyiz” diye konuştu.
www.altinovahaberleri.com