Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Yeni günün yeni umutlarla dolu olması dileğiyle...     Yalova da alt yapı çalısmaları tüm hızıyla devam ediyor...      Hastaneye ücretsiz ulaşım seferleri başladı...     YTSO, Yalova Çiçek Fuarı'nı yeniden yapabilecek mi..?      Yerel seçimler sonrasında belediyelerimizin icraatları neler (Gazete Marmara'da)      Altınova'da değişen birşey yok ! Aynı tas aynı hamam misali... (Gazete Marmara'yı takip edin)     Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Cemal AKIN ile Yalova da turizm

Cemal AKIN ile Yalova da turizm
 Yazı Boyutu

 Tarih : 13.08.2011 - 19:44:22 


Önemli olan 50 yıl sonrasını görebilecek kapasite ve ufuklara sahip olabilmek ve hükümetimizin Yalova ya daha ciddi bir yaklasimla YALOVA PROJESI ni gerçeklestirmesidir.

 
 
 
 
DÜNYANIN HIC BIR KENTINDE OLMAYAN OZELLIKLER YALOVADA OLMASINA RAGMEN  GUZELIM KENT KESFEDILMEYI  MI BEKLIYOR YADA BIRILERI BU KENTI  UYUTUYORMU?
 
YALOVA DUBAI GIBI OLAMAZSA DA DUBAI YAVRUSU OLABILIRDI...
 

Doga, tarih, ve spor kenti Yalova  Turizmi ,  mutlaka hak ettiği yere gelecektir.Bu noktada, önemli olan , bu süreci hızlandırmanın  formüllerini üretmek ve üretilen formulleri  uygulamaya koymaktır Turizm adına gelecek 50 yıla damgasini vuracak  Turizm geliştirme projesini hazırlayarak  önce Türkiyede sonra uluslaarası çapta ses getirecek adımlar atılmalıdır.  Dünyanın hiç bir kentinde olmayan özellikler Yalova da bulunmaktadır.Gel gelelim  dunyanın ilgisini  çekecek bir proje geliştirememiş  durumdadır. Doğal güzellikleri ile, şelaleleri ile, termal kaplıcaları  ile, yaylaları ile, festivaller kenti olma özelliği ile, sahilleri ile, akarsuları, dağları ile, çiçek şehri ve  metropol 3 kentin ortasında bulunma özelliği ile, ayrıca  canlı akvaryuma dönüştürülebilecek  bir körfeze sahipken görmemezlikten gelinmektedir. Önemli olan 50 yıl sonrasını  görebilecek kapasite ve ufuklara sahip olabilmek ve hukumetimizin Yalova ya daha ciddi bir yaklasimla “YALOVA PROJESI” ni gerceklestirmelidir.

Turizmi 12 aya yaymak için ilin genelinde bir çaba gösterilmelidir.  “Bunun için de ürün çeşitlendirmesi yapmalıyızYALOVA’mız Uluslararası turizm arenasında marka olabilmesi için doğa güzelliklerini ön plana çıkaran ulusal bir projenin gündeme oturması gerekmektedir.Doğanın tüm güzelliklerinin cömertçe sergilendiği, yeşil ile mavinin hünerlice kucaklaştığı şehir olan Yalova’nın doğal özellikleri gezip görmeye değer niteliktedir.İstanbulun arka bahçesi olmaktan ziyade MARMARA’NIN GÖZBEBEĞİ olan YALOVA ; bugün turizmden tarıma, sanayiden ekonomiye, spordan eğitime ve sağlığa kadar gelişmeye aday olan ve Türkiyede’ de  her projede PİLOT uygulamaya aday  bir ildir. Sosyo-ekonomik açıdan gelişmiş 3  büyük şehrin  kesişen yollarında yer alan Yalova, bu illerle aynı coğrafi konuma sahip olmasına rağmen daha az gelişmiş ve yatırımlardan daha az pay almıştır. Yeni yeni gelişen Yalova’nın ekonomik alanda ilerlemesi son derece önemlidir.Yalova ili kültür ve turizm konusunda eşsiz imkânlara sahip olmakla birlikte bu potansiyeli yeterince kullanamamaktadır. Mevcut potansiyelin etkin kullanımı ve tanıtımı ile turizm sektörü, ilimizde sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen ve yeni istihdam alanları yaratan en önemli sektörlerden biridir.

Binlerce yıl öncesine uzanan tarihi, doğası, denizi, kaplıcaları, sıcak yüzlü insanları ve sayısız özelliği ile şehirlerin yüksek gürültüsünden, stresinden ve kirliliğinden uzaklaşmak isteyen yerli ve yabancı birçok turiste dört mevsim boyunca ev sahipliği yapmaktadır.

Yalova Adının Kaynağı :

Antik Çağ’daki adı tam olarak bilinmemekle birlikte Pylai (Bugünkü Hersek Köyü ) ve Termal kaplıcalarının o zamanki adı olan Pythia adları birleştirilerek cevrenin ortak adı PYLOPYTHİA adını kullandığı sanılmaktadır.  15. ve 16.yy. tarihçileri ise bu yöre için Yalakova adını kullanmışlardır. zamanla Yaliova denilmis,. Atatürk , Türk Tarihi ile ilgili olarak Yalova’yaptığı bir çalışmanın altını imzalarken , 16 / 17 .8.1931 tarihini yazmış ve altına : ( YALİ OVA / YALOVA ) DİYE NOT DÜŞMÜŞTÜR.

Atatürk’ün isteği üzerine 1930′da İstanbul İlçeleri arasına katılan Yalova, 6 Haziran 1995′de İl merkezi olmuştur.  Altınova İlçesi da bulunan Helenopolis ( H) Konstantin tarafından kurulan önemli bir yerleşme merkezidir. Konstantin, annesi Helena’nın adına buraya Helenopolis adını vermiştir. Justiniaus devrinde Roma İmparatorluğu’nun merkezi İstanbul’a taşındıktan sonra Helenopolis İstanbul- İznik yolu üzerinde bulunduğu için çok önem kazanmıştır Birbirinden guzel ilce belde ve koylerinde  Istanbullul basta olmak uzere bir cok ilden elit aileler yatirim icin ilgi odagi durumundadir.

Termal Turizmi ( Sağlık Turizmi ) :
Termal Kaplıcaları :

Özellikle gençlik aşısı yerine geçen Hayat İksiri kaplıca suları ile dört bin yıldan beri bilinen Termal ve yakın çevresi Roma ve Bizans dönemlerinden bu yana sağlık turizmine hizmet eden bir bölgedir. Termal tesislerinde sıcak su, maden suyu, hamamlar, kaplıcalar, bunları tamamlayan kür merkezleri ve bazı tıbbi malzemeler sağlık arayan misafirlerine hizmet vermektedir. Ayrıca Termal’de Türkiye’nin tek şifalı Göz suyu lunmaktadır.

Atatürk Termal kaplıcalarına hayrandı. Buranın dünyaca ünlü bir merkez olması için hemen teşebbüse geçer. Kaplıcaları çalıştıran kişiden devralmak için Yalova’nın ileri gelenlerinden bir komisyon kurulur. Komisyon vasıtasıyla fiyat belirlenir, fiyat belirlenirken eski işletmecinin mağdur olmamasına özen gösterilir, kaplıcaları çalıştıran kişiye gerekli ödeme yapılır. Termalin onarım ve ihyası için yetkili biri Seyr-i Sefain Genel Müdürü Sadullah Güney atanır. Kısa sürede orman yolları açılır. Kaplıcalara yeni sıcak ve soğuk su boruları döşenir. Yeni su depoları yapılır. Termal Yalova arası yol düzenlenerek yolun iki tarafına çınar ağaçları dikilir. Sular ve suların yararlı olabileceği hastalıklar araştırılırdı.

Atatürk sayesinde Termal Dünyanın en güzel SAĞLIK, ŞİFA, DOĞA VE DİNLENME köşelerinden biri haline gelmiştir. Bu merkezin her taşında ATATÜRK’ ün anısını görmek mümkündür.

Gençlik Turizmi :

Yalova İli , kıyı, orman, yayla olanakları ve uygunluğu ile gençlik turizmine uygun bir yöredir. Yurtiçi ve yurtdışından gelen gençler gruplar halinde kamp yapmaktadırlar. Bilhassa Delmece Yaylası ve Sudüşen Şelalesi tercih edilen merkezlerdendir.

Üçüncü Yaş Turizmi :

Ülkemizde orta yaş gruplarının çoğunun tercih ettiği turizm türü Termalizm’dir. Bu bakımdan Yalova İli çok şanslı konumdadır. Özellikle kaplıca olanakları 3. yaş turizminin sürekliliğini sağlamaktadır.

Günübirlik ve Haftasonu Turizm

Yalova günübirlik Turizm olanakları zengin olan bir ildir. Ilde çok sayıda mesire yeri bulunmaktadır. Günübirlik turlar rekreasyon alanlarında ve doğal özelliklere sahip alanlarda yapılmaktadır. Hasanbaba piknik alanı mesire alanı ve hayvan koruma parkıdır.

Çınarcık-Hasan Baba-Esenköy :

Termal ve Çınarcık ilçeleri arasında ve Çınarcık sırtlarında bulunan Hasan Baba Piknik ve mesire yeri geniş bir alana yayılmış olup,meşe,kestane ve ıhlamur ağaçlarıyla kaplı, denize nazır, bir çok doğal güzellikler içermektedir. Ayrıca bu alanda doğal ortamda Geyik koruma alanı mevcuttur. Hasan Baba mesire yerinde, içme suyu ve yeme içme hizmeti sunan Restaurant bulunmaktadır. Çınarcık-Esenköy sahilleri , denize girmek için en çok tercih edilen sahil bandıdır. Çınarcık Esenköy arasında bulunan “Kumluk Plajı” kumsalı ve altyapısıyla en düzenli plaj durumunda olup, en yoğun olarak denize girilen plajdır. İlçede çok sayıda konaklama , yeme içme ve eğlence tesisi mevcuttur.

Yayla Turizmi :

Sudüşen Şelalesi:

Üvezpınar köyünden 8 km mesafede bulunan Şelale ve çevresi essiz doğal güzelliklere sahiptir.Şelaleye giden yol, mükemmel bir doğa yürüyüş Trekking parkuru olup, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerce yoğun olarak tercih edilmektedir. Şelale’ye çıkan yol güzergahın da essiz bir baraj gölü, deniz ve doğa manzarası mevcuttur ki, bu güzergah foto safari, doğa yürüyüşü ve piknik alanı olarak kullanılmaktadır.

Delmece Yaylası :

İlimizin önemli yaylaları; Kocadere ve Tesvikiye beldelerinin güneyinde yer alan Erikli ve Delmece yaylalarıdır. Delmece Yaylası içerisinde Yalova’nın tek doğal Göl’ü “Dipsiz Göl” adi ile bilinen krater göl’ü bulunmaktadır. Bu yaylalar büyük oranda çam, meşe, kestane ve ıhlamur ağaçlarından oluşan ormanlarla kaplıdır.

Kıyı Turizm

Yalova İlinin tüm İlçelerinin Marmara Denizi’ne kıyısı bulunmaktadır. Özellikle Çınarcık ve Armutlu arası sahilleri hala bakir özellik taşımakta olduğundan kıyı turizmine elverişlidir. Deniz suyu sıcaklığı yaz aylarında ( Haziran – Eylül ) ortalama 19.9 C0 – 22.9 C0 arasındadır. Hava sıcaklığı ise aynı aylar arasında ortalama 20 C0 – 23.2 C0 arasında değişmektedir. İl merkezi kıyı şeridinde kamplar bulunmaktadır.

Spor Turizmi :

Yalova İlinin özellikle iç kesimlerinde ormanlık alanları yürüyüş ( trekking ), kırda gezinti ( hikking ) ve dağ bisikleti ( biking ) olanakları açısından son derece önemlidir. Yalova Üvezpınardan Gemlik Haydariye ,Teşfikiyeden Erikli, Delmece, Gemlik Şahin tepesinden KurtKöy ideal dağ bisikleti ve Trekking alanlarıdır. Ayrıca Kılıçköy, Kabaklı, Denizçalı, İlyasköy, Çukurköy, Dereköy, Laledere, Gacık, Soğuksu, Kocadere, Valide köprü İznik Gölüne kadar ideal bisiklet parkur alanlaridir.

Amatör bisiklet turu yapilabilecek sahalar; Yalova- Samanli köyü, Akköy yol ile Akköy yolundan Yenimahalleye devamla Gökçe baraji çevresi ve ayni güzergahtan geri dönüs yaklasik 50 km.lik bir parkur olusturur. Profesyonel bisikletçiler için ; Yalova- Samanli köyü ,Akköy yol ayirimindan Termal Arap mahallesi , Ortaburun, Çinarcik üzerinden Yalova’ya dönüs güzergahi parkur alani olarak kullanilabilir bir sahadir. Ayrica Çiftlikköy Ilçesinden hareketle Sultaniye , Gacik, Elmalik, Kazimiye köyleri üzerinden Sultaniye ve Çiftlikköye dönüs yapilabilecek alan bisiklet parkur alani olarak kullanilabilir ve bu alanda 1998 yilinda amatör bisiklet yarismasi yapilmistir.

Yağlı Güreş :

Altinova Fevziye Köyünde yagli güres müsabakaları her yil 8 Haziranda yapilmaktadir.

Kamp Çadır Karavan Turizmi :

Yalova kamp ve karavan turizmine elverişlidir. Özellikle doğal güzelliklere sahip kıyılarda, gençlere yönelik dogal değerleri koruyarak kamp yapma olanağı vardır. Üvezpınar ve Kurtköy bölgesi. İl merkezi kıyı şeridinde kamplar bulunmaktadır.

Av Turizmi :

Yalova hem kara hemde su avciligi bakimindan önemli bir konumdadır. İl, doğal yapısı nedeniyle çeşitli hayvan türlerinin yaşamasına olanak vermektedir. Bu yüzden av turizm cazip bir hal almaktadır. Bıldırcın ve üveyik avı bol miktarda yapılmaktadır.

Deniz avcılığı :

Su avcılığı Çobankaya burnu, Bozburun, Çalıdere burnu, Humburnu, Deveboynu, Çiftlikköy, Eski Mağaza açıklarında yapılmaktadır. Üvezpınar Köyü’nün batısında bulunan Sudüşen Çağlayanında Alabalık avlanabilir.

Zıpkinla Dalma :

Armutlu çevresinde bulunan kayalık alanlar zıpkınla dalmaya ve su sporlarına uygun bölgelerimizdendir. Bu spor faliyeti Bozburun ve Ayıburnu açıklarında yapılmaktadır. Esenköy, Armutlu kıyı şeriti ile Çınarcık Deveboynu ve Senköy mevkii kıyı şeritinde Levrek, Karagöz vb. zıpkınla avlanabilecek balık türleri bol olarak bulunmaktadır. Balıklar için yaşama ortamı olabilecek nitelikte kayalık kıyı kenarı denize dik olarak inen bir yapıda olan bu alan, ülkemizin zıpkınla dalmaya en uygun sahalarından birisidir.

Kara avciligi :

Mecidiyeköy, Armutlu göleti, Delmece yaylası, Esenköy, Ortaburun, Hacımehmet köyü, Esadiye, Sugören, Elmalık, Kapaklı, Kılıçköy, Ahmediye civarlarında yapılmaktadır.

İnanç Turizmi :

Akköy Köyündeki Şehitlik:

Yunan askerleri ile bunların silahlandırdığı Rum ahali tarafından meydana getirilen fecaatın tetkiki için Gemlik,Orhangazi ve Yalova havalisine gelen İngiliz Generali Firenkisin başkanlığı altındaki çeşitli heyetlerin gösterdiği lüzum üzerine ve Hilali Ahmer delaleti ile başkente nakledilen ve muhacirin dairesince Davutpaşa kışlasında iskan edilen isimleri kayıtlı muhacirin ifade ve müşahedelerinde ve Babı-Ali’de mevcut 7 Haziran 337 tarih ve 242 numaralı mazbatada : Akköy Nisan 337 zarfında Yunan subay ve askerleri tarafından silahlandırılan Rum eşkıyası 550 nüfuslu Akköy’ ü basarak köyde bulunan zenginleri toplayıp bir bir kollarını bağladıktan sonra İsmail Çavuş oğlu Hakkı ve diğer küçük kardeşini süngülerle yaralayıp öldürmüşlerdir. Takiben yağma ve talan başlamıştır. Köy ahalisinden 60 kişiden fazlası süngü, kasatura ve kurşunla parça parça edilmek suretiyle sokak ortalarında öldürme ve köyü yağma ve tahrip etmişlerdir. Şehitlik’de, şadırvan, mescit anıt ve kitabe bulunmaktadır. 18 Temmuz’da Anma Törenleri Yapılmaktadır

CICEKCILIK

Çiçek Yalova’nın Simgesidir.

Türkiye’ da çiçek üretimi ilk kez Yalova’ da başlamıştır.

Türkiyenin çiçek üzeritimin halen % 85 inin ilimizde gerçekleşmektedir.

Süs Bitkileri İhtisasi onemli bir potansiyel saglamaktadir

Çiçek kenti Yalova, Flower Show 2003-Yalova Süs Bitkileri Fuarı ile gündeme geldi.

Yalova Ticaret ve Sanayi odası katkilari ile uluslaraarasi capta  her yil düzenlenmekte ise de . yurt dışından katılan firmalar daha fazla olmalidir.Fuar açılışında Yalova dışında iyi tanıtımın yapılmadığı görülmektedir..Fuara katılmasi beklenen  üreticileri fuar açılışından  6 ay once bilgilendirilerek dikkatlerini cekecek farkli bir sunum ve proje ile daha iyi tanıtım yapılmasın beklenmelidir. Istanbuldaki Lale festivalinden daha fazla ses getirmelidir.Turkiyenin ve Ulkelerin her cicekcisi Yalovaya gelmesi icin onemli ve bilimsel bir proje hazirlanmalidir. Butun kurumlar el ele verip bununla ilgili toplantilar yapmalidir.fuar acik oldugu surede Yalovaya binlerce insanin gelmesi dusunulmelidir.

DİĞER ONEMLI  YERLER
Yalova doğal parkurları, şelaleleri, yaylaları, uçsuz bucaksız ormanları ile Trekking, Hikking ve Biking doğa sporcularının, büyük şehirlerdeki gençlik gruplarının dört mevsim akınına uğramaktadır.

Yalova Üvezpınardan Gemlik Haydariye, Teşfikiyeden Erikli, Delmece, Gemlik Şahin tepesinden KurtKöy ideal dağ bisikleti ve Trekking alanlarıdır.Ayrıca Kılıçköy, Kabaklı, Denizçalı, İlyasköy, Çukurköy, Dereköy, Laledere, Gacık, Soğuksu, Kocadere, Valide köprü İznik Gölüne kadar ideal bisiklet parkur alanlarıdır.

Amatör bisiklet turu yapilabilecek sahalar
Yalova- Samanli köyü, Akköy yol ile Akköy yolundan Yenimahalleye devamla Gökçe baraji çevresi ve ayni güzergahtan geri dönüs yaklasik 50 km.lik bir parkur olusturur. Profesyonel bisikletçiler için ; Yalova- Samanli köyü ,Akköy yol ayirimindan Termal Arap mahallesi , Ortaburun, Çinarcik üzerinden Yalova’ya dönüs güzergahi parkur alani olarak kullanilabilir bir sahadir. Ayrica Çiftlikköy Ilçesinden hareketle Sultaniye , Gacik, Elmalik, Kazimiye köyleri üzerinden Sultaniye ve Çiftlikköye dönüs yapilabilecek alan bisiklet parkur alani olarak kullanilabilir ve bu alanda 1998 yilinda amatör bisiklet yarismasi yapilmistir.

Erikli Yaylası (Çınarcık)

Erikli Yaylası Yalova – Çınarcık’ ta Teşvikiye Köyü’nün 6 km. yukarısında eskiden yaylacıların yaz aylarında kaldığı, denizden 600m. yükseklikte bir yayladır. Kestane, karaağaç, ıhlamur, göknar ve elma ağaçlarıyla dolu bu yürüyüş parkurunun en önemli özelliği, kenarından yürünen Erikli Deresi üzerinde pek çok şelale olmasıdır. Yürüyüş Erikli Yaylası’nın 4 km. aşağısından başlıyor. Yaylada kısa moladan sonra şelalelere doğru hareket ediliyor. Yayladan sonra dere kenarındaki patikadan 30 dakikalık bir yürüyüşle ağaçların arasına gizlenmiş şelalelere varılıyor. 10 m.lik şelalenin üzerine çıkıldığında sizi daha küçük bir şelale karşılıyor.

ATATÜRK ve YALOVA

“YALOVA BENİM KENTİMDİR”Yalova (29 Ağustos 1929)

“ATATURKUN KENTI YALOVA YI GORDUNUZ MU ” Sloganiyla yola cikilmalidir. Valililik, Universite  dahil resmi ve ozel her kurumlarin  yazistiklari antetli kagitlarin altina  veya bir kosesine bu ibare yazilmalidir.Posta  pulu basilmalidir. Bu cok onemli en basit  tanitim seklidir. Hic olmazsa bunlari yapsinlar.

Ataturk 311 gunun Yalova’ da gecirerek Devletin en onemli kararlarini burada alirdi. Yalovayi yeniden yapılandırdı :

Atatürk Yalova’yı keşfinden hemen sonra (5 gün),yaklaşık 400 kadar sanatkarı (Demirci, Elektrikçi, marangoz, duvarcı) Yalova’ya getirtir ve şehrin ihyası için seferber eder. Termal Kurşunlu Banyonun onarımını yaptırır. Yalova Termal yolu düzeltilir,Samanlı ve Yalova dereleri temizlettirilir. Yalova’nın ilk imar planı Atatürk’ün direktifiyle yapılır.

Termal Kaplıcaları

Atatürk Termal kaplıcalarına hayran kalır. Buranın dünyaca ünlü bir merkez olması için hemen teşebbüse geçer. Atatürk sayesinde Termal Dünyanın en güzel SAĞLIK, ŞİFA, DOĞA VE DİNLENME köşelerinden biri haline gelmiştir. Bu merkezin her taşında ATATÜRK’ ün anısını görmek mümkündür.

 

 

 

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 15 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

4048 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
Yalova da tahsilatçılık yapan mafya bozuntuları türedi... çay ocağı benzer işler adı altında mafyacılık, tahsilatçılık yapmaya çalışan tipler emniyetin kıskacında...    Çiftlikköy de bir inşaatçı kat karşılığı sözleşmelerini yaptığı arsalarda nedense sürekli tarihi kalıntılar ve tarihi eserler çıkıyor...  Çiftlikköy'ün özellikle sahil mahallesinde birçok arsa altında tarihi eser kalıntıları bulunuyor...  Müteahhit kafaya takmış bir kere; altın dolu küpü bulucam diyor, yedirirler mi bilinmez ama...
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Koru Aile Saglik Merkezi torenle acildi Koru Aile Saglik Merkezi torenle acildi
Koru beldesine kazandirilan ve Il Saglik Mudurlugune devredilen Koru Aile Saglik Merkezinin acilisini Yalova Valisi Dr. Hulya Kaya, CHP Milletvekili Tahsin Becan ve beraberindekiler gerceklestirdi...
 
 Takvim
26  Kasım 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 
Yalova da ve ilçelerinde yerel seçimler sonrası kahve sohbetlerinde görünüyor ki, vatandaş verdiği oy dan pişman... iktidar belediyesi olmadan hizmet olmayacağı inancıyla... Gazete Marmara da...

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 34.5184 34.5806
  Euro 22.2909 22.4385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.