Meteoroloji Müdürü Rıdvan Öztporak, yapılan değerlendirme ve analizler neticesinde, yıllık yağış miktarı konusunda çarpıcı sonuçlar elde edildiğini belirten bir açıklama yaptı.
İlimizde 2011 yılında meydana gelen yağışlarla ilgili İl Meteoroloji Müdürlüğünce yapılan değerlendirme ve analizler neticesinde “yıllık yağış miktarı” konusunda çarpıcı sonuçlar elde edildi.
Yalova’nın uzun yıllar yağış ortalaması ile 2011 yılı yağışlarının karşılaştırıldığını belirten İl Meteoroloji Müdürü Rıdvan Öztoprak: “İlimizde; yıllık toplam yağış olarak geçmiş yıllarda, (örneğin 1979 yılında 505,9 kg, 1986 yılında 572,8 kg, 1993 yılında 472,9 kg ve 2002 yılında ise 586,8 kg olmak üzere) uzun yıllar ortalamaların altında kalan yağışlar meydana gelmiştir. Ancak; yakın geçmişte meydana gelen yağışlardan daha az olmak üzere 2011 yılı içinde yıllıktoplam yağış, metrekareye 411,2 kg. olarak gerçekleşmiştir. Yalova İli, uzun yıllar (1970-2010) yıllık yağış ortalaması 747,1 kg. olduğu göz önüne alındığında, 2011 yılı yağışlarının ortalamadan yaklaşık %45 daha az olduğu görülmektedir. 2011 yılı içinde en az yağış6,0 kg ile Eylül ayında, en çok yağış ise 88,2 kg ile Aralık ayında gerçekleşmiştir.
2011 yılı yağışları; aşağıdaki grafikten de görüleceği üzere Nisan ve Mayıs ayları hariç, diğer aylarda uzun yıllar ortalamalarının altında kalmış ve 1970 yılından sonra, günümüze kadar olan periyotta “en az yağış olan yıl” olarak kayıtlara geçmiştir.
Ayrıca; Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından SPI (Standart Precipitation Index) metoduna göre hazırlanan bilgi amaçlı kuraklık analizlerinde, İlimizin 2011 yılında (Aralık 2010-Kasım 2011) “orta şiddette” meteorolojik kuraklığa maruz kaldığı tespit edilmiştir. Tüm bu veriler, İlimizin 2011 yılında meteorolojik olarak “kurak bir yıl” geçirdiğini göstermektedir.Bunun yanı sıra; İlimiz uzun yıllar ortalama sıcaklığı 14,6 C olup, 2011 yılında ise ortalama sıcaklık değeri 14,1 C olarak gerçekleşmiş ve ortalama sıcaklık değerlerinde 0,5 C’lik bir düşüş gözlenmiştir” dedi.
Yalova da tahsilatçılık yapan mafya bozuntuları türedi... çay
ocağı benzer işler adı altında mafyacılık, tahsilatçılık yapmaya
çalışan tipler emniyetin kıskacında... Çiftlikköy de
bir inşaatçı kat karşılığı sözleşmelerini yaptığı arsalarda nedense
sürekli tarihi kalıntılar ve tarihi eserler çıkıyor...
Çiftlikköy'ün özellikle sahil mahallesinde birçok arsa altında tarihi eser
kalıntıları bulunuyor... Müteahhit kafaya takmış bir kere; altın
dolu küpü bulucam diyor, yedirirler mi bilinmez ama...
Koru Aile Saglik Merkezi torenle acildi
Koru beldesine kazandirilan ve Il Saglik Mudurlugune devredilen Koru Aile Saglik Merkezinin acilisini Yalova Valisi Dr. Hulya Kaya, CHP Milletvekili Tahsin Becan ve beraberindekiler gerceklestirdi...
Yalova da ve ilçelerinde yerel seçimler sonrası kahve sohbetlerinde
görünüyor ki, vatandaş verdiği oy dan pişman... iktidar belediyesi olmadan
hizmet olmayacağı inancıyla... Gazete Marmara da...