|
|
|
|
SU SAYAÇLARINA DİKKAT
|
|
|
Tarih : 8.02.2012 - 08:38:04 |
|
Yetkililer Uyarıyor: Yurdumuzun pek çok kesiminde olduğu gibi İlimizde de yoğun kış şartları devam etmektedir. |
|
|
Yurdumuzun pek çok kesiminde olduğu gibi İlimizde de yoğun kış şartları devam etmektedir. Etkili olan kar yağışı ve düşen hava sıcaklığı ile birlikte özelikle açık ortamda bulunan su sayaçlarının donma tehlikesine karşı korunmaları gerekmektedir.
SICAK SU DÖKÜLMEMELİ
İl genelindeki yaklaşık 585 bin abonemizden, açık ortamdaki su sayaçlarını soğuğu geçirmeyecek şekilde talaş veya cam yünü destekli malzemeler ile sarılmalıdır. Alınan önlemlere rağmen su sayacı donmuş ise üzerine kesinlikle sıcak su dökülmemeli ve herhangi bir şekilde ısıtılmamalıdır.
YAPILMASI GEREKENLER Su sayaçlarının donmaması, bozulmaması ya da patlamaması için, sayaçların bulunduğu yerin hava sirkülâsyonuna karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılması, sayacın bulunduğu yerde varsa kırık camların yenilenmesi gerekmektedir. Ayrıca, sayaçlar ve açıkta kalan su boruları izocam, cam yünü, bez parçası, talaş boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır.
|
|
|
|
 |
1904 Kişi Tarafından Okundu. |
|
Yorum ( 0 )
|
|
|
Kayıtlı Yorum Bulunmuyor. |
|
|
Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar |
|
|
|
|
|
|
|
Yalova da tahsilatçılık yapan mafya bozuntuları türedi... çay
ocağı benzer işler adı altında mafyacılık, tahsilatçılık yapmaya
çalışan tipler emniyetin kıskacında... Çiftlikköy de
bir inşaatçı kat karşılığı sözleşmelerini yaptığı arsalarda nedense
sürekli tarihi kalıntılar ve tarihi eserler çıkıyor...
Çiftlikköy'ün özellikle sahil mahallesinde birçok arsa altında tarihi eser
kalıntıları bulunuyor... Müteahhit kafaya takmış bir kere; altın
dolu küpü bulucam diyor, yedirirler mi bilinmez ama...
|