Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 ATA nın Yalova ya gelişi törenlerle kutlandı

ATA nın Yalova ya gelişi törenlerle kutlandı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 22.08.2016 - 23:48:14 


Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen programla Atatürk ün Yalova ya Gelişinin 87. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 
 
ATA’NIN YALOVA’YA GELİŞİNİ TÖRENLERLE KUTLADIK
 
Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen programla Atatürk’ün Yalova’ya Gelişinin 87. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.Yalova sahilinde Edirne Belediye Bandosu eşliğinde başlayan yürüyüşe CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve eşi Dilek Akdeniz Salman, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları ve halkımız katıldı.
 
Marşlarla ve halkı selamlayarak yürüyen protokol üyelerine çevreden de büyük ilgi vardı. Birçok kişi çalınan marşlara eşlik ederken, birçok kişi de bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf ve video çekti. Sahili boydan boya yürüyen kortej,Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk Heykeli önüne gelerek İstiklal Marşını söylediler. Grup daha sonra araçlar ile Yürüyen Köşk’te devam eden programa geçti.

Yürüyen Köşk’te gerçekleşen kokteyle Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan’da katıldı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’a eşlik ederek köşk bahçesinde yapılan sergiyi gezdirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yalova’ya ilk defa 19 Ağustos 1929’da geliyor. Bu kenti bir anlamda kendi kuruyor ve onun koruyucusu oluyor. Özel bir emirle burayı İstanbul’a, deniz aşırı bir kente bağlıyor. 17 kez günübirlik geliyor. 27 kez gelişinde ise 313 gün 270 gece Yalova’da bulunuyor. Ankara ve İstanbul’dan sonra en fazla zamanını Yalova’da geçiriyor. Herkes biliyor ki burası Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti” dedi.

Cumhuriyetin temellerinin bu topraklarda atıldığını belirten Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bu destan, burada yazıldı. Her yerden hain çıkabilir ama her yerden Atatürk düşmanı çıkabilir ama Yalova’dan çıkmamalıdır. Burada Türk Dil Kurumu kuruldu, Türk Tarih Kurumu burada kuruldu. Koyunculuk ve tarımla ilgili çalışmalar burada yapıldı. Atatürk, Yalova’yı sağlıklı yaşamın başkenti yapmak için uğraştı. Modern cumhuriyetin tüm planlaması burada yapıldı. Kendi elleriyle imar planını çizdi. Hepimiz buraya sahip çıkalım, bunun önemini bilelim.”

Ardından Yürüyen Köşk iskelesinde zeybek gösterisini izleyen grup, asırlıkçınar ağacı altında kahve içti.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1418 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2854 32.3436
  Euro 21.2798 21.4207
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

2,43 saniye.