Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmangazi Köprüsü üzerinde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve Yalova Orman ve Su İşleri Müdürü Nevzat Algan tarafından çiçeklerle karşılandı.
DÜRBÜNLE İNCELEDİ
İlk olarak Altınova ilçesindeki Hersek Lagünü’nü dürbünle inceleyen ve flamingoları gözlemleyen Bakan Eroğlu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ülkede kuraklık olmasına rağmen susuzluk yaşanmadığını vurgulayan Eroğlu, kişi başına düşen su miktarının azaldığı yönündeki söylentileri ise yalanladı. Bakan Eroğlu, "Hersek Lagünü çok önemli sulak alanlarımızdan birisi. Bu nedenle Osmangazi Köprüsü’nün güzergahı bile değiştirildi. Burası da korundu. Başbakanımız Binali Yıldırım’a da bu nedenle çok teşekkür ediyoruz. Burasını muhteşem hale getireceğiz. Dünyanın en önemli sulak alanlarından birisi olarak dünyaya da tanıtacağız. Bizim amacımız tabiatı korumak. Bazıları Türkiye’de sulak alanların azaldığını söylüyor. Aksine sulak alanlar artıyor. Biz yüzlerce sulak alanı burada olduğu gibi yol ve köprü güzergahlarını değiştirerek koruduk. Hersek Lagünü de bunun en somut örneğidir" dedi.
"İSTANBUL’UN 2071 YILINA KADAR SUYU VAR"
Bakan Eroğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Yine bazıları kişi başına düşen su oranının azaldığını söylüyor. Yağışlardan değil, nüfus artıyor. Yağan yağmuru nüfusa bölerseniz elbette azalır. Eskiden nüfus 25 milyondu, şimdi 79 milyon. Bunun yağışlarla alakası yok. İstanbul 6.5 milyonken su yoktu. Haftada 1 gün su verebiliyorduk. 1994 yılında ben İSKİ Genel Müdürüydüm. Şimdi İstanbul 18 milyon, 2071 yılına kadar suyu var. Kişi başına düşen su miktarı ölçü değildir. Önemli olan suyu akıllı şekilde yönetmektir. Biz de dünyada ilk 3’e giren ülkelerdeniz. Bu sene kuraklık olmasına rağmen su sıkıntısı yok."
Bakan Eroğlu daha sonra Hersek Lagünü’nde yaşayan kuşların fotoğraflarının yer aldığı sergiyi inceledi ve doğaya sülün bırakma törenine katıldı. Bakan Eroğlu ve protokol mensupları 200 adet sülünü Hersek Lagünü’ne bıraktı.