Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Bakan Dr. Faruk ÖZLÜ nün Yalova ziyareti

Bakan Dr. Faruk ÖZLÜ nün Yalova ziyareti
 Yazı Boyutu

 Tarih : 5.03.2017 - 12:58:31 


Anayasa Değişikliği Halk Oylaması çalışmaları için Yalova ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Osmangazi Köprüsü Altınova Gişelerinde karşılandı. Özlü, Yalova da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

 
 
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü; Osmangazi Köprüsü Altınova Gişelerinde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Yılmaz, karşılamanın ardından Yalova programına başladı. 
“Sistem yeniden düzenlenmeli” 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü referandum çalışmaları kapsamında Yalova’ya geldi. Bakan Özlü programına Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından verilen kahvaltıya katılarak başladı. Burada iş adamlarına hitap eden Özlü, sözlerine Yalovalı iş adamlarına teşekkür ederek başladı. Bakan Özlü, "Yalova’nın ihracatı 2002 yılında 16 milyon dolar. Geçen yıl 360 milyon dolar. Dolayısıyla sizleri tebrik ediyorum" dedi. 
"Parlamenter sistemi de referanduma sokalım dedik" 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CHP’ye parlamenter sistemi ve başkanlık sistemini içeren 2 ayrı taslakla referanduma gitme teklifi sunduklarını söyledi. CHP’nin buna da evet demediğini dile getiren bakan Özlü, "Bütün siyasi partilerin seçim vaadinde yeni bir anayasa vaadi vardı. CHP’de MHP’de bu vaatte bulundu. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu uzun süredir konuşulup tartışılıyordu. Biz her türlü teklife açık olduğumuzu ifade ettik. Hatta biz AK Parti olarak başkanlık sistemini istiyoruz, CHP parlamenter sistemi istiyor. Dedik ki oturup anlaşalım siz parlamenter sistemi esas alan bir taslak hazırlayın. Biz de Başkanlık sistemini esas alan bir taslak hazırlayalım. Bunu meclisten geçirip referandumda halka soralım. Aziz milletimiz hangisini isterse o olsun dedik. Bundan daha iyi bir teklif var mı. Buna da evet demediler" şeklinde konuştu. 
"Cumhuriyet tartışması 1923’te bitti" 
Anayasa değişikliğinin sınırlı olduğunu, bu değişiklik paketinde başlangıç ilkelerinin bulunmadığını belirten Bakan Özlü, "Bizim hazırladığımız anayasa değişiklik paketi sınırlı bir paket. 18 madde içeriyor. Anayasanın tamamını değiştirmiyor. Başlangıç ilkeleri yerinde duruyor. Başlangıç ilkelerine sonuna kadar saygılıyız. Artık Türkiye’de Cumhuriyetten başka bir rejim tartışılmıyor. Bu tartışma 1923’te bitti. Cumhuriyette artık asla bir tartışma konusu değil. Cumhuriyeti sonuna kadar savunacağız" dedi. 
"Bu sistem baba ile oğlu karşı karşıya getirir" 
Bakan Özlü mevcut sistemin ciddi sıkıntıları olduğuna da değindiği konuşmasında, "Bu iktidar döneminde bir çok mega projeye imza attık. Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü otoyollar ve daha bir çok dev yatırım. İnanın bütün bunları sisteme rağmen yaptık. Mevcut sistem baba ile oğlu karşı karşıya getirebilecek bir sistem. Baba Cumhurbaşkanı, oğul başbakan olsa karşı karşıya gelirler" sözlerine yer verdi. 
"Sistemin ayarı bozuldu" 
Bakan Özlü, 2007 yılında yapılan seçim sonrasında yaşanan 367 krizine de atıfta bulunarak, bu seçim sonrasında yaşananlarla mevcut sistemin ayarlarının bozulduğunu söyledi. Bakan Özlü, "2007’de her zaman parlamentonun seçtiği Cumhurbaşkanı seçiminde bir takım güçler çıktı, fetvalar verdiler. Dediler ki bu meclis 367 milletvekili salona girmezse Cumhurbaşkanını seçemez. Cumhurbaşkanı seçilemedi. Erken seçime gittik. Erken seçimden sonra da bir anayasa değişikliği oldu. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi kararlaştırıldı. Meclis seçemezse aziz milletimiz ben seçerim dedi. 2007’de zaten zor çalışan sistemin ayarı bozuldu. Şu anda yaptığımız ayarı bozulan bu sistemi tekrar düzenlemektir" diye konuştu. 
"Seçimle diktatör gelmez" 
Başkanlık sistemi ile diktatörlük oluşacağı söylemlerine de cevap veren Bakan Özlü, "Şimdi soruyorlar; Bu sistem diktatör yapmaz mı diye? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş diktatör mü? Kendisi başkan, yetkileri var. Başkan yardımcıları var. Seçimle gelip, seçimle gidiyor. Diktatörler darbeyle gelir. Seçimle diktatör gelmez. Dolayısıyla seçim olduğu sürece asla endişe edecek bir şey yoktur" dedi.

 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve iç mekan 

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü beraberindekilerle Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

 

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, kalabalık

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü Yalova'da Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Oyuncularına Yeni Tekerlekli Sandalyelerini takdim etti.

 

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar 

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, YTSO Başkanı Tahsin Becan ve beraberindekilerle birlikte yeni hizmete giren Mücella Mantı'nın Açılışına Gerçekleştirdi ve İşletme Sahibi Şehmuz Mermutoğlu'na Bereketli Kazançlar diledi.

 

 

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü partililerle Kirazlı Sanayi Sitesi Gıda Toptancıları ve Marangoz esnafı ile bir araya gelip sorunlarını dinledi beraberindekilere esnafın anlattığı sorunlara bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Yalova daki özel bir tekstil firmasını ziyaret ederek çalışan işçilerle görüştü.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SIYASET

1551 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
26  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,70 saniye.