Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Başbakan muhalefete Yalova dan seslendi

Başbakan muhalefete Yalova dan seslendi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 14.10.2017 - 19:58:37 


AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Yalova 6. Olağan Merkez İlçe Kongresine katıldı.

 
 
 
Kongrede konuşan Başbakan Yıldırım muhalefete yüklenerek, “Özü sözü bir olan, projeleriyle gelecek vadeden bir muhalefete Türkiye maalesef hasret kaldı” dedi.
İLK DURAK EĞİTİM MERKEZİ
AK Parti Yalova Merkez İlçe Teşkilatı’nın kongresine katılmak üzere Yalova’ya gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın ilk durağı askerliğini yaptığı ilk birlik olan Altınova Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı oldu. Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekileri, Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda Garnizon Komutanı Dnz. Kur. Alby. Ayhan Gedik tarafından askeri törenle karşıladı. Başbakan Yıldırım burada hatıra defterini imzalayarak
“BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE”
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Yalova 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'nde konuştu. Yıldırım, 14 Ağustos 2001'te hizmet aşkıyla yola çıktıklarını ve 16 yılı geride bıraktıklarını hatırlattı. Daha nice yıllarda millete hizmet vermeyi dileyen Yıldırım, AK Parti ile Türkiye'nin bambaşka bir Türkiye olduğunu ifade etti. Ülkede birlik, beraberlik, kardeşliğin daha da güçlendiğini, refahın arttığını vurgulayan Yıldırım, "Bir Türkiye'ye üç Türkiye kattık. Türkiye'nin bütün yolları açıldı, genişledi. Tabii biz bunları yaparken rahatsız olanlar da olmadı değil. İlk günden bu tarafa hiç boş durmadılar. AK Parti'ye karşı ne kumpaslar, ne tuzaklar kurmaya çalıştılar. Bunların hepsini sizler iyi hatırlıyorsunuz. Hamdolsun ki bütün bu tuzaklar, başarısız oldu, milletimizin AK Parti'ye verdiği destek sayesinde bütün zorlukların üstesinden geldik" diye konuştu. Vesayet odaklarına, kumpasçılara karşı dimdik durduklarını, milletin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunduklarını anlatan Yıldırım, ak kadroların 16 yıldır millete hizmet için gece gündüz demeden çalıştığını ve çalışmaya da devam ettiğini söyledi.
 
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi
“ZORLUKLARI AŞA AŞA BUGÜNLERE GELDİK”
Önlerinde yeni hedefler ve yeni fırsatlar olduğu gibi zorluklar da olduğuna değinen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin geçmiş 15 yılında AK Parti'nin imzası var. AK Parti, bu 15 yıl içinde liderimiz, kurucu Genel Başkanımız, şimdiki Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde zorlukları aşa aşa bugünlere geldi. Evvel Allah hatırlayın, 15 yıl içinde neler yaşadı bu ülke. Darbe girişimcileri, Balyoz'u, Ergenekon'u, e-muhtırası, Cumhurbaşkanlığı seçiminin engellenmesi, AK Parti'nin kapatılmaya çalışılması, 17-25 Aralık darbe girişimi, yargı darbe girişimi, Gezi olayları ve nihayet 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişimi. Bütün bu kumpaslardan, bütün bu engellerden AK Parti, alnının akıyla çıkmayı bilmiştir. Evvel Allah bunda da en büyük güvencemiz, en büyük kaynağımız milletimiz oldu, sizler oldunuz."
"BÜYÜK FELAKETİN İLK ŞAHİTLERİ OLDUK"
Başbakan Yıldırım, Marmara Depremi sırasında Yalova'da neler yaşandığını kendisinin de çok iyi hatırladığını dile getirdi. O dönemde kendisinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri'nde genel müdür olduğunu belirten Yıldırım, o gece depremin hasarıyla ilgili en önemli ve ilk bilgiyi Yalova'da, Çınarcık'ta, Armutlu'da bağlı olan deniz otobüsleriyle irtibat kurarak aldıklarını vurguladı. Felaketin ne kadar büyük bir boyutta olduğunu bu şekilde öğrendiklerini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti: "Çünkü başka bir iletişim yoktu. Bütün iletişim çökmüş, bütün yollar kapanmış, felaketin büyüklüğünü maalesef o gün kimse tam olarak göremedi. Hele hele Ankara'dakiler, ülkeyi yönetenler, deprem hakkında iki gün sonra bilgi sahibi oldular. Depremin büyüklüğünü, iki gün sonra anlayabildiler. O gecenin sabahında bütün seferleri iptal ederek Cumhurbaşkanımızla o dönem Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber yola çıktık ve ilk olarak Yalova'ya geldik, Yalova'da o büyük felaketin ilk şahitleri olduk. O gün Yalova ile İstanbul Yenikapı arasında adeta bir deniz köprüsü kurarak, 2 bin 500 yaralıyı İstanbul'a taşıdık."
 
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi
“YALOVA, İSTANBUL İLE BİRLEŞTİ”
Yıldırım, Türkiye'nin o zor günlerden bugünlere geldiğini, şimdi Yalova'nın yapılmayan yolunun kalmadığını vurguladı. Yalova'nın İstanbul ile birleştiğinin altını çizen Yıldırım, "Yalova'dan Osmangazi Köprüsü'nden geçip, havaalanına gitmek yarım saatin altına düştü. İstanbul'da bile yarım saatte havaalanına gitme imkanı yok. İşte Yalova, hem deniz yoluyla hem köprüsüyle hem kara ulaşımıyla sadece İstanbul'a değil, Ankara'ya da Bursa'ya da Ege'ye de Türkiye'nin her tarafına da ulaşılabilir, erişilebilir bir şehrimiz haline geldi." dedi. Kendisinin de Armutlu'da evi olduğunu belirten Yıldırım, gelecekte buradaki evinde kalabilmeyi diledi.
"HADDİNİ AŞANLAR OLUYOR"
Binali Yıldırım, daha önceki açıklamalarında, "Düşmanlarımızı azaltacağız, dostlarımızı artıracağız." dediğini de hatırlatarak, şunları kaydetti: "Bunu da yapıyoruz Ama bazen haddini aşanlar oluyor. Ülkemizin itibarına, egemenlik haklarına saldırı nereden gelirse gelsin misliyle karşılığını bulur. Bugüne kadar ne dedik, 'Diklenmeyeceğiz ama dik duracağız.' Ülkemizin onurunu, ülkemizin itibarını korumak için gereken neyse yapacağız. Ülkemizin güneyinde Suriye ve Irak hudutlarımızda bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu projeyi yapanları biliyoruz ama milletimiz rahat olsun, bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin, orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla müsade etmeyecek. Hedefimiz ve amacımız, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak, milletimizi bu güzel ülkemizi dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına sokmak. 15 yıldır bunu yapıyoruz. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük doğuyu batıyı, ülkeyi birleştirdik. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama herkes şunu iyi bilsin, Türkiye'yi böldürmeyiz."
"DARBENİN ARKASINDAKİLER TEK TEK HESAP VERİYOR"
Yıldırım, 15 Temmuz gecesi 80 milyon vatandaşın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla
 meydanlara indiğini, o gece halkın gücünün, Hakk'ın gücünün, tankın gücüne galip geldiğini hatırlattı. O gece bütün milletin meydanlarda, "Bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez." dediğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: "Şimdi o darbenin arkasındakiler tek tek hesap veriyor. Başlangıçta Türk yargısıyla mahkemelerle dalga geçtiler, tiyatro oynadılar ama ne yaparlarsa yapsınlar şimdi artık kararlar birer birer çıkıyor. Müebbet hapisler, ağırlaştırılmış müebbet hapisler bir bir geliyor. Bu darbenin arkasındaki alçak örgütün bütün mensupları birer birer hesabını verecek ve bütün failler ortaya çıkarılacak. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır."
Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise
“YALOVA’YA HİZMET YAĞDI”
Yıldırım, AK Parti iktidarlarında Yalova'ya 8 milyarın üzerinde yatırım yaptıklarını ancak Yalova'nın daha fazlasını hak ettiğini söyledi. Birkaç yıl öncesine kadar hiçbir şeyin olmadığı Altınova'daki 5 kilometrelik sahil şeridinde şimdi 30 tersane bulunduğunu aktaran Yıldırım, burada ayrıca 15 bin kişinin iş, aş, ekmek sahibi olduğunu dile getirdi. Başbakan Yıldırım, Altınova tersanelerinden yılda yeni yapım ve tamir, bakım olmak üzere 1 milyar liranın üzerinde ihracat yapıldığını ifade ederek, "Yalova'nın zenginliğe zenginlik katılıyor. İşte o tersaneleri kurduk, o tesisleri de Yalova'ya kazandırdık. Osmangazi Köprüsü… Hemen burada Yalova bağlantısı var. Ayrıca daha yukarıdan Kılıç'tan da bağlantısı var. Yalova şimdi Bursa ve İstanbul ile adeta iç içe geçmiş durumda. Gerçek anlamda komşu oldu. Sadece Osmangazi Köprüsü'nün yapımıyla birlikte buradaki kamulaştırmadan dolayı Yalova'ya 500 milyonun, trilyonun üzerinde istimlak parası girdi. Helali hoş olsun. Bankalar parayı koyacak yer bulamadılar. 5 yeni şube açtılar. İşte Yalova'da neler yapıldığının küçük bir kesiti. Yalova'da neler yapıldı, neler yapılmadı? Bunu zaten sizler biliyorsunuz ancak bunu hatırlatmakta fayda var." diye konuştu.
“TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONAN ESERLER”
Yalova'ya 15 yılda 800 derslik yaptıkları bilgisini veren Yıldırım, şunları kaydetti: "Ayrıca Yalova Üniversitesi'ni açtık. 5 fakülte, 4 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüsü ile toplam 15 bin 500 öğrenciye ulaştı. Bir devlet ve ilçe hastanesini şehrimize kazandırdık ancak Yalova'nın muazzam bir şehir hastanesine ihtiyacı var. İnşallah 2018'de de 400 yataklı Yalova Şehir Hastanesine başlayacağız. Hayırlı, uğurlu olsun. 2018 sonunda yine Yalova-Armutlu arasındaki yolu da tamamlamış olacağız. O yol biraz uzun sürdü. Talihsizlikler oldu. Proje değişti. Esenköy'de tünel yapmaya karar verildi. Biraz da müteahhit maalesef istediğimiz verimlilikte çalışmadı. Neyse. Geç olsun, güç olmasın. Yüzde 75'i tamamlandı. Gerisini de tamamlayacağız. Eğer o yolu çok önce yapsaydık derlerdi ki 'Başbakan önce kendi ilçesine yol yaptı.' Onun için sona kalması da biraz hayırlı oldu. Şimdi bir de biliyorsunuz Termal'den girip Yalova'nın güneyinden direkt Bursa’ya bağlanan bir çevre yolumuz var. Onunla ilgili de belediyeyle beraber kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Tamamlanır tamamlanmaz inşallah oranın da yapımına başlayacağız. Yalova'da bu 15 yılda 11 gölet yapıldı. 3 tane daha yapıyoruz. 2 baraj inşaat sürerken, 2 yeni baraj planlaması var. Yalova'nın değerine değer katacak Osmangazi Köprüsü hizmete alındı. Osmangazi'den Bursa'ya, İstanbul'a kadar olan otoyol bölümü de bitti, hizmete açıldı." Yıldırım, 2019'da Yalova-İzmir arasının da tamamlanacağını anımsatarak, böylece eskiden 8 saat süren Yalova-İzmir arasının 2 saate düşeceğini ifade etti. Yolun medeniyet, medeniyetin adresinin de AK Parti olduğunu aktaran Yıldırım, boş laflarla işleri olmadığını, AK Parti'nin laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan eserlerin partisi olduğunu dile getirdi.
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar
"TÜRKİYE GELECEK VADEDEN MUHALEFETE HASRET KALDI"
"Ana muhalefet partisi konuşuyor. Evlere şenlik." diyen Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Kemal Bey, bir konuşma yapıyor, diyor ki 'İdlib'e gitmek doğru bir karardır, onun için biz tezkereye de 'evet' dedik, destek olduk.' Konuşmanın bir bölümünde, önceki söylediğini unutuyor, 'İdlib'te eğer bir askerimiz şehit olursa bunun sorumlusu da Erdoğan'dır.' diyor. Yazık be kardeşim. Hem tezkereye 'evet' diyeceksin hem İdlib'e asker gitmesini destekleyeceksin, ondan sonra da asker üzerinden, şehitler üzerinden siyaset yapacaksın. Millet bunları yutmaz, dürüst olmak lazım. Özü sözü bir olan, gelecek vadeden, projeleriyle gelecek vadeden bir muhalefete Türkiye maalesef hasret kaldı. Onun için de AK Parti her seçimde rakibi olarak da yine kendisini buldu." Başbakan Binali Yıldırım, hem Türkiye, hem de Yalova'da çıtanın her seçimde daha da yukarı çıktığının altını çizerek, AK Parti'nin 3 Kasım seçimlerinde Yalova'da yüzde 34 oy aldığını, bu oranın 1 Kasım seçimlerinde ise yüzde 50'ye yaklaştığını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yüzde 50'nin üzerinde oy aldığını anımsattı.
"16 NİSAN ÇOK ÖNEMLİ BİR TARİH"
16 Nisan referandumuna değinen Yıldırım, "15 Temmuz'dan sonra bir şey gördük. Gördüğümüz şey, Türkiye artık bu kumpaslarla vesayetlerle yoluna devam edemez. Bir sistem değişikliğine ihtiyaç var. Bunu 15 Temmuz darbe girişiminde en ağır şekilde tecrübe ettik. Onun için de 'bu sistemi, bu hükümet sistemini değiştirmek ülkemizin geleceği için vesayetlerden, kumpaslardan, engellerden kurtulmak için olmazsa olmaz dedik ve anayasa değişikliğini yapmaya karar verdik. 16 Nisan Türkiye’de çok önemli bir tarihti. 16 Nisan'da Yalovalılar, 85 milyon vatandaşımız sandığa gitti ve Türkiye'nin geleceğine karar verdi. O referandumla 94 yıllık hükümet sistemini değiştirdik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini kabul ettik." şeklinde konuştu. “2019’DA 2 SINAVIMIZ VAR” Yıldırım, şimdi önlerinde başka hedefler olduğunu vurgulayarak, şunları aktardı: "2019... 2019'a Yalova hazır mı? Hazır mıyız? Romanlar hazır mıyız? Şimdi 2019'da 2 sınavımız var. Birincisi belediye seçimleri. 2019'un Mart'ında. İnşallah ilk sınavımızı orada vereceğiz ve AK Parti belediyeciliğinin aynen daha güçlü şekilde devamı için gece gündüz demeden çalışacağız, gayret edeceğiz ve Yalova'da da AK hizmeti tekrar hemşehrilerimizle buluşturacağız. Ondan 6 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçim önemli bir seçim. Çıtayı yükselttik. Eskiden yüzde 50'ye gitmeden de iktidar olunuyordu. Şimdi artık yüzde 50'nin üzerinde yani seçmenlerin en az yarısından fazlasının desteğini almak zorundayız. O halde daha çok çalışacağız. Hazır mısınız? Gece gündüz çalışmaya var mısınız? Yeni destanlar yazmaya hazır mı Yalova? 2019'da ayrıca milletvekili seçimini de yapacağız. 3 seçimimiz var. Türkiye'nin gelecek 5 yılının inşa edileceği seçimleri yapacağız. Türkiye’nin Gazi Mustafa Kemal’in 2023 hedeflerine, muasır medeniyetlerin daha da üzerine çıkmak için koyduğu hedeflere ulaşmak bu seçimleri de inşallah başarıyla geçireceğimize yürekten inanıyorum."
“HERKESE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”
Yalova'da kazanacakları her başarının "AK kadroların" olacağını dile getiren Yıldırım, bu konuda teşkilat kadrolarına çok güvendiklerini, geçmişteki başarılarından dolayı içlerinin çok rahat olduğunu ve yeni başarılara emin adımlarla ilerleyeceklerinden şüphesi olmadığını söyledi. Yalova'nın her ilçesini, beldesini, köyünü, sokağını tek tek gezeceklerini, daha çok el sıkıp, daha çok kişiyle kucaklaşacaklarını aktaran Yıldırım, "Söz mü Yalova? Çalmadık kapı yok. Ulaşmadık, buluşmadık hemşehrimizi bırakmayacağız. Derdimizi, davamızı, gelecek Türkiye hayalimizi paylaşacağız. Kadın ve gençlik kollarımıza büyük görev düşüyor. AK Parti'nin başarısının arkasında AK kadınların, AK gençlerin imzası var. İnşallah birlikte daha güçlü kutlu yürüyüşe devam edeceğiz. O tarihi yazmaya da bu kongreden itibaren başlıyoruz. Kongremizde göreve alacak Umut kardeşimizle daha güçlü şekilde kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz. Şimdiden Umut kardeşimiz, ilçe başkanımız ve ekibine başarılar diliyorum. Bugüne kadar Yalova teşkilatında görev yapmış tüm kardeşlerime, yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve bu dünyadan göç etmiş tüm kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Kongremiz hayırlara vesile olsun" ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım, salona girişte katılımcıların yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Yıldırım da salonu dolaşarak partilileri selamladı, onlarla fotoğraf çektirdi. Programa Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve partililer katıldı. Başbakan Yıldırım, konuşmasından sonra engelli sporcuların yanına giderek, kendileriyle fotoğraf çektirdi.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Başka Site

 Kategori  SON DAKIKA

1474 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.1650 32.2229
  Euro 21.1802 21.3205
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,64 saniye.