Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun
 Yazı Boyutu

 Tarih : 29.10.2017 - 12:43:42 


Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş yildönümününde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve O’nun kahraman silah arkadaslarinı sonsuz minnet ve şükranla anıyoruz. Yalova dan kutlama mesajları.






Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş yildönümününde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve O’nun kahraman silah arkadaslarina, milleti ve vatani için canlarını seve-seve feda eden sehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyor, bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Yalova'da yayınlanan Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları:

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı:

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde “Ya İstiklal ya ölüm!” parolasıyla başlattığımız Kurtuluş Savaşımızı emsali görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. 

Biz, İstiklal Harbimizi zaferle neticelendirirken ve sonrasında yeni Cumhuriyetimizin temellerini atarken, bunu bir millet olarak, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla, ortak duygu,  hedef ve ideal etrafında kenetlenerek başardık. Bugün o kenetlenmeyi bir kere daha hatırlamak, esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen kahraman ecdadımızın bizlere emaneti olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak hepimizin müşterek vazifesidir. 

Köklü tarihimizin her döneminde görüldüğü üzere, Samsun’da ateşlenen özgürlük meşalesinin, adım adım Cumhuriyet güneşine dönüşmesinde vazifesini layıkıyla yerine getiren  Aziz Milletimiz, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine sarılarak geçmişte olduğu gibi bugün de  hain emellerin karşısına aşılmaz bir kale olup dikilmiştir. Aziz Milletimiz, tıpkı İstiklal Harbi’nde olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe işgal girişiminde de kendisine esaret gömleği biçmeye çalışan hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, vatanına sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş, Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif ERSOY’un; “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” dediği toplu yürekler sayesinde tüm planları bozmuştur. 

 

Sevgili Yalovalı Hemşehrilerim; 

 

           Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece kendi vatandaşlarının değil aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olmuştur. Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bu anlamlı günde, başta  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını,  eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olan Kahraman Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Siz değerli Yalovalı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. 

 

 

 -------------------------------------------


Yalova Milletvekili Muharrrem İnce'nin Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı:

Cumhuriyetimizin ilanının 94. yılını kutluyoruz.  

Cumhuriyetimizin 100. Yılı yaklaşırken, Cumhuriyetin kazanımlarına yönelik saldırılar, bugünkü iktidarın öncülüğünde planlı, programlı, organize saldırılar biçimine çoktan bürünmüş bulunmaktadır. 

Özellikle 16 Nisan’da referandumuyla YSK eliyle halkın iradesi gasp edilerek, anayasal düzen haline getirilen “tek adam” yönetimi Cumhuriyetin en önemli kazanımı olan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini, tümüyle ortadan kaldırmıştır.  

Cumhuriyetin bireyi, yönetene tabii olan değil yöneten karşında hak ve özgürlükleri güvence altına alınmış yurttaş kavramı büyük yara almıştır. Yurttaşlığa yönelik bu saldırı birinci ağızdan dünya tarihe cehaletin katkısı olarak “yurttaşlık diye yapay bir din oluşturdular” sözüyle geçmiştir.  

Eğitim müfredatlarında yapılan değişiklikler, okulların yönetimlerinde ve etkinliklerinde oluşturulan iklim, buraları çoktan içindeki ve etrafındakileri bilimin ışığıyla aydınlatan yerler olmaktan çıkarmıştır. Cumhuriyetin değerlerine sım sımkı sarılmış öğretmenler ise disiplin soruşturmalarıyla, işten çıkarılmakla susturulmaya çalışılmaktadır.  

Bütün bunlar, kendi siyasi iktidarlarının toplumun din üzerinden, yaşam tarzları üzerinden bölünmesiyle süreceğine inanan, din ve dindarlıkla ilişkileri, parayla olan ilişkileriyle yol alan bugünün iktidarının icraatlarıdır.  

Önceki yıllarda da benzer saldırılar karşısında söylediğim gibi Cumhuriyete yönelik bu saldırılar ile varmak istedikleri yer neresi ise oraya varmaları mümkün değildir.  

Yapılanlar, Cumhuriyetin kazanımlarının bizler için ne kadar değerli olduğunu, bu türden zihniyetlerin yarattıkları tahribatları ortadan kaldırmak, çağdaş dünyanın bir parçası olmak için ne kadar vaz geçilemez olduklarını bizlere bir kez daha göstermiştir.  

Cumhuriyet, Türk ulusunun, bütün yurttaşlarının hak ve özgürlük mücadelesinin 94 yıllık büyük yürüyüşüdür. 

Bu yürüyüşü, koşullar ve bedeli ne olursa olsun sürdüreceğiz! 

Yaşasın Cumhuriyet! 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! 


--------------------------------------------------------


Ak Parti İl Başkan'ı Yusuf Ziya ÖZTABAK 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

 

Ak Parti İl Başkan'ı ÖZTABAK, "Bugün, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin 94.kuruluş yıl dönümüdür." diye başladığı mesajında, esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk milletinin, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırdığını belirtti. 

 

Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923'te, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ve ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ifade eden ÖZTABAK,şöyle devam etti: 

 

"Cumhuriyet'imizi, 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanımı olarak görüyoruz. 

 

Türkiye Cumhuriyeti, 94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir. Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla Türkiye, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürüyor." 

 

En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananların, milletin devletiyle ne kadar bütünleştiğini, tartışmasız şekilde bir kez daha teyit ettiğini belirten ÖZTABAK, "Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da İstiklal Harbi'ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, Hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyet'imizin 100. yıl dönümüne hasrettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir. Bu büyük devletin ve bu kahraman milletin bir ferdi olmaktan şeref duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Dünyanın neresinde olursa olsun, tüm vatandaşların ve Türkiye'nin dostlarının da milletin 15 Temmuz'da yazdığı destandan gurur duyduklarına inandığını belirten Yusuf Ziya ÖZTABAK, hem bir darbe girişimi hem bir terör saldırısı hem de bir işgal teşebbüsü olan böyle büyük bir badirenin atlatılmasının ardından Cumhuriyet'in 94. yıl dönümüne ulaşıldığını vurguladı. 

 

Ak Parti İl Başkan'ı Yusuf Ziya ÖZTABAK şunları kaydetti: 

 

"Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Terör örgütleri de, onları kullananlar da, hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecektir. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye'de ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum. Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yad ediyor, bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimize ve bize dualarıyla destek olan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun." 


-------------------------------------------------------------------



 

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1210 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
24  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5000 32.5586
  Euro 20.9548 21.0936
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,72 saniye.