Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Oral: Çevre için tüm imkânlarımız seferber

Oral: Çevre için tüm imkânlarımız seferber
 Yazı Boyutu

 Tarih : 6.06.2019 - 15:05:33 


Yalova İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma Ve İşletme Birliği (YAKAB) ve Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutladı.





5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle açıklama yapan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, çevrenin öncelikli konulardan birisi olduğunu söyledi.


“ORTAK HEDEFLER”

Başkan Oral, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, daha temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak, yaşanılabilir bir şekilde gelecek nesillere aktarmak ve insanlığı bu ortak hedefler doğrultusunda bilinçlendirmek amacıyla, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün kutlandığını söyledi.

Altınova Belediyesi olarak, çevrenin öncelikli konulardan birisi olduğunu söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bölgedeki ilk arıtma tesisini biz devreye soktuk. Çevrenin korunması, temiz ve yeşil bir çevre için tüm imkânlarımız seferberdir” dedi.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR

Çevre konusunda Altınova’da ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Oral, tersanelerin de ilçeye kurulmasıyla birlikte kadrolarına bir çevre mühendisini dahil ettiklerini söyledi. Hersek Gölü’nün korunması ve canlandırılması için projelerin yapıldığını ifade eden Oral, bu bölgenin vatandaşların kullanımına açılacağını dile getirdi. İlçeye Kent Ormanı’nı kazandırdıklarını ikinci kent orman ı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Oral, bunun dışında ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalar ve çevre koruma uygulamaları yaptıklarını belirtti.

“ÇÖPLER AYRIŞTIRILMALI”

İlçeye yeni yeşil alanlar kazandırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Oral, “Çevre konusu tüm vatandaşlarımızın sorunudur. Ancak el ele verirsek çevremizi koruyabiliriz. Çöplerin ayrıştırılması da çevre için oldukça önemlidir. Çevrede önemli olan kirletmemektir” dedi.

ÇEVRE EĞİTİMİ

Dünyada çevreyle ilgili yaşanan olumsuzlukların benzerlerini Türkiye'de de görmenin mümkün olduğunu söyleyen Başkan Oral şunları söyledi: “Çevre sorunlarının çözümü için resmi kurumların gerekli tedbirleri almasının yanı sıra, halkımızın çevre konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve olumlu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması gerekmektedir. Bu ise köklü ve sistemli bir çevre eğitimi ile sağlanabilir.

“MİRAS DEĞİL EMANETTİR”

Çevrenin bize atalarımızdan kalan miras değil, bir emanet olduğunun bilincinde ve onu gelecek nesillere en güzel şekilde bırakma gayretinde olmalıyız. Çevre sorunlarının önlenebilmesinin yolu, başta aile olmak üzere eğitim ve öğretim kurumları ile devam eden, basın yayın kuruluşlarımızın desteklediği, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin de içinde olduğu, bir çevre eğitiminden geçmektedir.

“GÖREVİMİZ”

Yalova’mız ve Altınova’mız; eşine az rastlanan bir doğal güzellik ve zenginliğe sahiptir. Bu nedenle, bu güzellikleri tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşayarak gelecek nesillere aktarmak, hem insani, hem vicdani ve hem de milli bir görevimiz olmalıdır. Her yıl artarak oluşan çevre bilinciyle, daha güzel günlere ulaşacağımız inancıyla, tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Gününü kutluyorum.”


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  YASAM

666 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
16  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.3271 32.3854
  Euro 20.9552 21.0939
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,91 saniye.