Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Altınova da kadın, ekonomiye katılacak

Altınova da kadın, ekonomiye katılacak
 Yazı Boyutu

 Tarih : 17.07.2019 - 14:24:18 


Altınova Belediyesi, kadınların ekonomik ve sosyal hayata kazandırılmaları amacıyla hazırladıkları projeleri hayata geçiriyor. Oral, hazırladıkları projelerle ilçedeki kadınları gerek ekonomik gerekse sosyal hayatla etkin olmalarını istediğini





Altınova Belediyesi, kadınların ekonomik ve sosyal hayata kazandırılmaları amacıyla hazırladıkları projeleri hayata geçiriyor. 
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, hazırladıkları projelerle ilçedeki kadınları gerek ekonomik gerekse sosyal hayatla etkin olmalarını istediğini söyledi. 
“ÖNEMLİ POTANSİYEL” 
Türkiye'nin 2023 vizyonuna ulaşması için kadınların mutlaka iş gücü ve ekonomiye dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Oral, “Doğa, tarih, kültür ve turizm açısından önemli potansiyeli olan ilçemizde kadınlarımızın da üretime katılması için çalışmalar başlattık” dedi. 
HÜKÜMETTEN DESTEK 
Belediye olarak kadınlara yönelik eğitimlerin başlayacağı, üretim ve pazarlama konularında desteklerin verileceğini ifade eden Başkan oral, “Kadın gücümüzün ekonomiye kazandırılması projemizde Hükümetimizden de her türlü desteği alacağız. İlgili Bakanlıklarla ortak çalışmalar yürütecek, kadınlarımızın önünü açacağız” ifadelerini kullandı. 
KADININ EKONOMİYE KATKISI 
Kadınların kendi işlerini kurmak için KOSGEB ile ortak projeler yaparak iş sahibi olmalarını sağlayacaklarını vurgulayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Ülkenin ekonomik kalkınma ve büyümesine katkı sağlamak, işsizliğin azaltılması, aile refahının artırılması açısından kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması hayati önem taşımaktadır. Yapacağımız bu çalışmalar ile kadın üretkenliği ve kadın girişimciliğinin artırılmasıyla kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır. 
KADINLAR İÇİN KOOPERATİF 
Kadınlara yönelik birçok alanda eğitimler düzenleneceğini belirten Başkan Oral, “El emeği ürünlerini satışa çıkaran kadınların yer alacağı projede, girişimcilik, satış ve pazarlama teknikleri gibi başlıklarda eğitimler verilecek. Marka oluşturma, kredi ve hibe destek imkânları gibi konularda da çalışmaların yapılacağı projeyle, kadınların emeğe dayalı sermayelerini ticari kazanca çevirebilmelerinin yolu açılacak. Kadınlarımıza ait üretim ve satış kooperatifleri kurulacak” dedi. 
“KADINLARA TAHSİS EDİLECEK” 
Başkan Oral, bu çalışmaların yanı sıra belediyenin kadınlara yönelik düzenlediği çeşitli branşlardaki el sanatları, spor ve Kuran-ı Kerim Kurslarının da devam edeceğini açıkladı. 
Başkan Oral, “Hersek Lagünü Doğa Eğitim ve Engelli Uyumlu Kuş Gözlem Kulesi ile Engelli Uyumlu Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesinin Eylül ayında faaliyete geçeceğini söyleyen Başkan Oral, “2 kilometrelik sahilimizin arkasında yer alan ve Millet Bahçesinin de içerisinde yapılacak olan sosyal yaşam alanıyla ilgili projeye başladık. Buralara kuracağımız satış reyonlarımızı bayanlarımıza ücretsiz olarak tahsis edeceğiz. Bayanlarımız buralarda ürettikleri yiyecek ve içecekleri, el emeği göz nuru eşyaları satışa sunacaklar. Buradaki tüm ürünler tamamen ev ve el yapımı doğal ürünler olacak. Burada istihdama katılacak olan bayanlarımız hem ev ekonomilerine hem de ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlamış olacaklar. Turizm sektörünün ilçemizde gelişmesi ile sıcak para hanelerimize girmiş olacak” diye konuştu.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Aykut Akkaya

 Kategori  GÜNCEL

957 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.