Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
   Altinova'daki anketlere gore CHP adayi Yasemin Fazlaca bir adim onde...      Çiftlikkoy'de yapilan anketler sasirtici boyutta: MHP adayi Yasar Boz, anketlerde Ak Parti ve CHP adayinin onunde ...          Çinarcik, Ak Parti ve CHP yarisini izliyor gibi...       Armutlu'da CHP adayının yarıştan çekilmesi şaşkınlık yarattı...         Yalova merkezde ise; Mustafa Tutuk ve Mehmet Gurel arasındaki yarıs ilgiyle izleniyor...       Beldelerde ise; Subaşı bu kez Ak Parti adayı Mustafa Yurt'a yakın gibi....        Taskopru ve Kaytazdere Ak Parti, Esenköy ve Teşvikiye de MHP daha güçlü görünüyor...       Koru'da sürpriz gelişmeler yaşanırken, anketlerde CHP ikinci sırada....      Ak Parti üst düzeyindeki önemli bir ismin Altınova ve Çiftlikköy için yorumu şok etti...! Gazete Marmara da...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Altınova da küçük bütçe ile dev projeler

Altınova da küçük bütçe ile dev projeler
 Yazı Boyutu

 Tarih : 8.08.2019 - 17:35:20 


Küçük bütçelerle dev projelere imza atan Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, basın toplantısı düzenleyerek yaptıkları proje ve çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.





Küçük bütçelerle dev projelere imza atan Altınova Belediyesi, bazı projelerinin açılışını Eylül ayında yapacak. “Boyumuzu aşan işler yapıyoruz” diyen Başkan Metin Oral, ilk etapta 60 daireden oluşan toplu konut projesinin temelini de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda atacaklarını söyledi.

“TURİZM ÖNEMLİ”

Altınova’nın hem turizm ve ticaret hem de tarım ve tarihiyle dikkat çektiğini söyleyen Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, tamamlanacak olan projelerle ilçenin adından sıkça söz ettireceğini belirtti. Yapılacak çalışmalarla Yalova’nın tanıtımına da büyük katkı sunacaklarını söyleyen Başkan Metin Oral, bir de Türkiye’nin en büyük millet bahçesini hayata geçireceklerini dile getirdi.

EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi, kuş gözlem kuleleri, yürüyüş yolları ve bisiklet yollarıyla ilgili çalışmaların Hersek Bölgesi’nde devam ettiğini söyleyen Başkan Metin Oral, gazeteciler ve meclis üyeleriyle birlikte belediye binasında kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelerek çalışmalarda gelinen son noktalarla ilgili bilgilendirdi.

Başkan Oral, “Sahilimizi güzelleştireceğiz ve o bölgede kadınlarımızın ürettikleri ürünleri satmalarına imkân vereceğiz. Sahilimiz ve plajımız cazibe merkezi haline gelecek. Bu bölgede bulunan antik kentin ortaya çıkarılması için çalışma yürütüyoruz. Bununla birlikte bölgede yine Türkiye’nin ilk ve tek engelsiz kuş gözlem kulesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Doğa eğitim merkezimiz ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçe’mizin çalışmalarını da hızla sürdürüyoruz. O bölgede Türkiye’nin en büyük millet bahçesini hayata geçirmiş olacağız. Tarihi doku çalışmalarımız da devam ediyor. Çobankale ile ilgili kazılarımız da devam ediyor. Artık buluntular başladı. Milletvekillerimiz ve il başkanlığımızla beraber Kültür Bakanlığımızla görüşmeler yaptık. Kazının 12 ay boyunca yapılması için desteklerini talep etmiştik. Kendilerinin de talimatları olmuştu. 2020 yılında kazı daha da hızlanacak” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, oturuyor ve iç mekan

MYO’DA SON RÖTUŞLAR

Altınova’ya bir Meslek Yüksekokulu kazandırdıklarını da söyleyen Başkan Metin Oral, bununla ilgili son rötuşların yapıldığını bildirdi. Çalışmaların 1 ay içinde tamamlanacağını söyleyen Oral, “Meslek Yüksekokulumuzun binası bitmek üzere son rötuşlar yapılıyor, 1 ay sonra bitmek üzere. 3 bölüm 100 öğrenci için açıldı. 5 yıllık bir binayı kiralamıştık, onun tadilatlarını yapıyoruz. Ciddi şekilde öğrenci alımı yapıldı. Geri dönüşü olmayan bir aşamaya geldik” diye konuştu.

Başkan Oral, İmam Hatip Lisesi ile ilgili imar durumunu da çözdüklerini ve kısa sürede yatırım aşamasına getireceklerini belirtti.

TERSANELERİ’NDEKİ İSTİHDAM 20 BİNE ÇIKTI

İlçelerinde bulunan Altınova Tersaneleri’nde istihdam oranının da giderek arttığını söyleyen Başkan Oral, “Tersanelerdeki istihdam sayısı 20 bine ulaştı. İstihdam ülkemiz için önemli. Tersanecilerimiz çok özellikli gemiler yapıyor. Yerli teknolojiyi de her geçen gün arttırıyorlar. Hem ülkemiz için hem ilimiz hem de ilçemiz için oldukça önem arz ediyor” dedi.

TOPLU KONUTUN TEMELİ 29 EKİM’DE ATILACAK

İhtiyaç sahiplerine yönelik 4 dönüm üzerine 60 daireden oluşan toplu konut projesinde de son aşamaya geldiklerini söyleyen Başkan Oral, “Toplu konut bizim kanayan yaramız olmuştu çünkü yer sorunumuz olmuştu. Bu sefer yeri garantiye aldık, itfaiye olarak kullandığımız eski garajımız vardı, orayı taşıdık. İtfaiye için hazır bir yer kiraladık. Bayram sonrası taşınma işlemine başlıyoruz. Eylül ayının içerisinde taşınma işlemini tamamlarız. Sonra da yıkım işine başlarız. Hedefimiz 29 Ekim’de toplu konutumuzun temelini atmak. İlk etapta 60 daire ile başlayacağız. Proje alanımız 4 dönüm, 3 bin 912 metrekare; yapı oturum alanı 1950 metrekare, peyzaj alanı da 1962 metrekare yarısı yeşil alan yarısı oturma alanı olacak. Kişi başına düşen yeşil alan ise 8 metrekare olacak. Toplam inşaat konut alanı ise 6 bin 550 metrekare. Kapalı otopark alanı da 3 bin 910 metrekare. Önceliğimiz Altınova’da uzun yıllar oturan vatandaşlar, geliri düşük ve konutu olmayan vatandaşlarımız olacak” şeklinde konuştu.

“EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

17 milyon liralık bütçeleri bulunduğunu söyleyen Başkan Metin Oral, “Hükümetimiz, bakanlıklarımız sağ olsunlar. Yoksa bu denli çalışmayı bu kadar bütçe ile yapma imkânımız yok. Altınova çok zengin. Önümüzdeki süreçte daha birkaç projeyi kamuoyu ile paylaşacağız. Çok daha farklı ve güzel sürprizlerimiz var. Hedefimizden şaşmadan emin adımlarla ilerliyoruz. Bizim ölçeğimizdeki belediyeler içerisinde uzun vadede stratejik hedefleri olan bir belediye yok. Stratejik Plan kapsamında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim ölçeğimizdeki belediyelerde zorunlu olmadığı halde biz bunu hayata geçirdik. Gelecekteki bu zenginlikler hem ailelerimizin ekonomisine katkı sunacak hem de tanınırlığımız daha da artacak. Altınova için tanıtım atağı başlatacağız. 2020 itibariyle Altınova’da tanıtım ve reklam çalışmalarına ağırlık vereceğiz” dedi.

Başkan Oral’ın basın toplantısına AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer ve AK Partili Altınova Belediye Meclis üyeleri de katıldı.


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1959 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Altinova ya elektrikli arac sarj istasyonu Altinova ya elektrikli arac sarj istasyonu
Yalova Altinova Belediyesi, belediye encumen karariyla belediye hizmet binasi arkasindaki cadde uzerine Elektrikli Arac Sarj &304;stasyonu kurdu....
 
 Takvim
19  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,79 saniye.