Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 15 Temmuz Çiftlikköy de Anıldı

15 Temmuz Çiftlikköy de Anıldı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 19.07.2020 - 01:34:39 


Silpagar: 15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferidir. O gece aziz milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır.





ÇİFTLİKKÖY’DE 15 TEMMUZ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI

Türk Milletinin milli iradesiyle demokrasiye, ülkeye ve cumhuriyete karşı girişilen Fetöcü hain darbe girişimini yerle bir ettiği 15 Temmuz 2016’nın 4’üncü yıldönümünde, Çiftlikköy’de 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü çeşitli etkinliklerle anıldı.

15 TEMMUZ GAZİLERİ VALİ EROL’LA BİRLİKTE ZİYARET EDİLDİ

15 Temmuz’da Çiftlikköy Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayan etkinlikler, Yalova Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Hv.Plt.Alb. Zeki Koltukoğlu, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, il ve ilçe protokolünün Çiftlikköy’deki 15 Temmuz gazileri Enes Göksu ve Hakan Yıldırım’ı ziyaret ederek Türk milleti adına şükranlarını sunmasıyla devam etti. 15 Temmuz akşamı Mokamp alanında yapılan etkinlikler ise coşku içinde geçti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy tarafından dua yapılması sonrasında sahneye çıkan öğrenciler, 15 Temmuz’la ilgili şiirler okudu.

“MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ GECESİ EĞİLMEDİ”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın seslendirdiği ve sinevizyon gösterisi şeklinde sunulan ‘Millete Bakın Hele’ adlı şiiri, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.  Başkan Silpagar, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türk Milleti’nin 15 Temmuz gecesi eğilmediğini dile getirerek, canı pahasına demokrasi ve milli iradeye sahip çıkarak, Başkomutan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldığını aktardı.

“15 TEMMUZ, ASRIMIZIN ÇANAKKALESİ VE DESTANIDIR”

Başkan Silpagar özetle, “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.  15 Temmuz gecesi millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi. Allah’a şükürler olsun ki bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi. Demokrasi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Şu anda burada olan, olmayan her vatandaşımız, her biriniz, hepimiz, 15 Temmuz’un karanlık gecesini aydınlatan birer yıldızdır. O hain karanlığı delen, geceyi aydınlatan, kanıyla, canıyla, cesaretiyle, ülkemizin bekasına sahip çıkanlar, bizler hem o geceyi yaşayanlarız, hem de o gece yazılan şanlı bir tarihin tanıklarıyız. 15 Temmuz, Asrımızın Çanakkalesi ve destanıdır. Bu öyle bir destan ki; bin dört yüz yıl önce Kürşad’la Çin’e karşı, bin yıl önce Malazgirt’te Alparslan’la Bizans’a karşı, 100 yıl önce Kurtuluş savaşında Gazi Mustafa Kemal’in yedi düvele karşı ve 4 yıl önce Reisimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la tüm dünyaya karşı kazandığımız mukaddes zaferlerin destanıdır. Binlerce Yalovalı, milyonlarca vatandaşımız aynı düşünceler, aynı duygular içinde olarak meydanlara çıktık. Ve o gece 40 yıldır bu milletin başına bela olanlardan kurtulduk. Milletimize, demokrasimize kasteden fetöcü darbecilere karşı yeryüzündeki yegâne ordu millet olan kahraman Türk milleti, her yerden, her kesimden insanımız, Başkomutan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alarak, milli iradesi ile akşamından sabahına bu darbe girişimini boşa çıkardı” diye konuştu.

SİLPAGAR, “O GECE AZİZ MİLLETİMİZ ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTI”

Türk halkının o gece meydanları doldurarak parti ve düşünce ayrımı olmadan, omuz omuza, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıyla demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Başkan Silpagar,  “15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferidir. O gece aziz milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır. Sizlerin huzurunda 15 Temmuz şehitlerimize ve bu şehitlerimizin vasıtasıyla tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim’den şehadetlerini kabul etmesini niyaz ediyorum. Yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Tüm gazilerimizle birlikte o gece gazi olan kardeşlerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun. Mevlam; ülkemizi ve milletimizi düşmanlardan, felaketlerden, musibetlerden, hastalıklardan ve hainlerden muhafaza etsin. Milletimiz kaim, devletimiz daim olsun” diyerek sözlerini noktaladı. Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin de konuşmasında 15 Temmuz demokrasi zaferini kutlayarak, “15 Temmuz’da meydanlara tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz demokrasi zaferimiz kutlu olsun” dedi.

SERDAR TUNCER ÇİFTLİKKÖYLÜLERİ MEST ETTİ

Şair, Yazar ve TV programcısı Serdar Tuncer de sahne alarak Arif Nihat Asya’dan Necip Fazıl Kısakürek’e kadar üstadların şiirlerini seslendirdiği gecede, Başkan Silpagar ‘Millete Bakın Hele’ şiirini bir kez de canlı olarak izleyenlerin önünde okudu. 15 Temmuz’da yaşananları kendi üslubu ile aktaran Serdar Tuncer’e program sonrasında Kaymakam Bilgin ve Başkan Silpagar tarafından çiçek ve hediyeleri takdim edildi. Gecede Mokamp’ta bulunan vatandaşlara dondurma, helva ve çorba ikramlarında bulunuldu. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında millete ihanete karşı birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, saat 00.13 itibarıyla tüm Türkiye’deki 90 bin camiden olduğu gibi, Çiftlikköy’den de yükseldi. Tutulan demokrasi nöbetinin ardından etkinlikler son buldu.


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  BÖLGEMIZDEN

1332 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,67 saniye.