Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Mehmet Gürel: yapamıyorlarsa bıraksınlar

Mehmet Gürel: yapamıyorlarsa bıraksınlar
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.07.2020 - 19:54:45 


Şimdi maaşları ödemekte zorlandıklarını söyleyenler yapamıyorlarsa bıraksınlar. Açıklamasında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, yerel yönetime verdi veriştirdi.





Arap şehri olarak da adlandırılan Yalova'nın içler acısı sorunlarına 
Engelsiz Cafe'nin kar etmesiyle alakalı örnek veren CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, "Engelsiz Cafe kar etsin diye caddeye bakan kısmını dükkana çevirip Araplara mı kiralayalım?" Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel'in yazılı basın açıklaması şöyle:

Değerli Yalovalılar, Yalova Belediyesi Başkan Vekili Sn. Mustafa Tutuk'un Yabeltaş ve Hizmet A.Ş. yönetimiyle beraber yaptığı acıklı basın toplantısını üzülerek izledim. 
Öncelikle bilinmesi gerekir ki belediye şirketleri tamamen kar etme mantığıyla kurulmaz. Bu şirketlerin çoğu "Sosyal Belediyecilik Amacıyla" belediyenin gerçekleştiremeyeceği işleri yapmaya yönelik kurgulanır. Örneğin "Engelsiz Cafe Projesi". Burada nasıl öncelikle kara bakılır? Özel insanların aileleri olmadan da ayakta kalabilmeleri amacıyla eğitim aldıkları ve nitelikli personel çalıştırmayı gerektiren bir işletmede kar en son bakılacak şeydir. 
"Ne yapalım şimdi! Engelsiz Cafe fazla kar etsin diye caddeye bakan kısmını dükkana çevirip Araplara mı kiralayalım?" 
Örneğin "Yürüyen Köşk". Yalova'nın en önemli markası. Ulusal ve uluslararası ziyaretçi çekme kabiliyetinden dolayı Yalova'nın en önemli "itibar noktasıdır". Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyaya çevrecilik dersi verdiği bir emanettir. Burada nasıl sadece kar odaklı bir hizmet anlayışı olabilir? Siz 1150 odalı Saray yapıp günde yaklaşık 5 milyon TL. , yılda yaklaşık 2 milyar TL. harcama yapacaksınız, bu şaşalı ve lüks giderleri eleştirdiğimizde "itibarda tasarruf olmaz" diyeceksiniz, Yalova'nın itibarına gelince tasarruf yapmalıyız, kar etmeliyiz diye yakınacaksınız. 
"Sarayın harcamalarına gelince itibar, Yalova'nın itibarına gelince tasarruf". Ne güzel vallahi. 
Biz bu belediyeyi AKP yönetiminden seçimle aldık bunu kimse unutmasın. 2019 yılının ilk bilmem kaç ayını karşılaştıracağınıza geri dönüp 2014 seçimlerinde bu şirketleri biz kaç milyon borçla almışız, işletme zararları yıllara göre nasıl değişiyormuş onu anlatın. Ayrıca bizim yönetim sürecimizde çalışanların maaşları zamanında tıkır tıkır ödenmiştir. 
"Şimdi maaşları ödemekte zorlandıklarını söyleyenler yapamıyorlarsa bıraksınlar. Belediye Başkanımızın hukuken görevine yeniden döneceği tarihi beklemesinler ki, tekrar bizim yönetimimizde çalışan emekçiler maaşlarını eksiksiz ve zamanında almaya devam edebilsinler." 
Sürekli geçmiş döneme eleştiri, sürekli suçlama. Geçtiğimiz 6 yılda siz o belediye meclisinde değil miydiniz? Vefa Bey tek başına mı geçirdi o kararları meclisten. Siz neye oy verdiğinizi bilmiyor muydunuz? Bu belediye, sizin meclisteki sayısal çoğunluğunuz tarafından yönetildi ve o meclis kararlarının hepsinin altında sizin de imzanız var unutmayın. 
Açıkça söylesenize şirketlerden CHP'li gördüğünüz çalışanları atmak için kamuoyunda bir algı oluşturmaya çalışıyoruz diye. Ayrıca belediyede DİSK'e bağlı çalışanları Hak-İş'e geçmeye zorlamak için nasıl baskılar uyguladığınız, nasıl üstü kapalı tehditlerde bulunduğunuz da herkes tarafından duyuluyor merak etmeyin. 
"Madem personel masraflarınız fazla, o zaman ne diye yönetime geldiğinizde şirketlerin yönetim kurulu üyesi sayılarını arttırdınız? " 
Açıklasanıza isim isim kim ne kadar aylık para alıyor diye. Ama onlar alınca fazla harcama olmuyor değil mi? 
Bu konuda mevcuttaki yöneticilerin öğrenmeleri gereken şey belediyelerde herşeyin kar amaçlı yapılmadığıdır. 
"Amaç sadece kar etmek olsa Yalova Belediyesi öncelikli sosyal amaçlı çalışmalar yapacak bu şirketleri kurmak yerine gider "Kimya Fabrikası" açardı. Çok para kazanırdı." 
O yüzden bir konuda acıklı Türk filmleri havalı basın toplantısı yapmadan önce o konuyu her yönüyle değerlendirmeniz gerektiğini unutmayın. 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SIYASET

1388 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,58 saniye.