Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 ORAL ın mevlit kandili mesajı

ORAL ın mevlit kandili mesajı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 16.10.2021 - 11:27:53 


Mevlit Kandili için bir mesaj yayınlayan Başkan Oral, Mevlit Kandilinin; bütün insanlığa, aziz milletimize ve Yalovalılara hayırlı olmasını temenni ediyor, bu günün Peygamberimizi daha yakından tanınmamıza vesile olmasını diliyorum, dedi.





“Peygamberimiz âlemlere rahmet olarak gönderildi” 

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yayınladığı mesajla vatandaşların Mevlit Kandilini kutladı.

17 Ekim 2021 Pazar akşamı kutlanacak olan Mevlit Kandili için bir mesaj yayınlayan Başkan Oral, “Mevlit Kandilinin; bütün insanlığa, aziz milletimize ve Yalovalılara hayırlı olmasını temenni ediyor, bu günün Peygamberimizi daha yakından tanınmamıza vesile olmasını diliyorum” dedi.

“İNSANLIK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ OLAYLARINDAN”

Peygamber Efendimizin doğumunu insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu söyleyen Başkan Oral, “Hicrî takvimde Rebiul-evvel ayının on ikinci gecesine tekabül eden bu günde Allah’ın Elçisi’nin örnek ahlâkını bir kez daha kendimize düstur edineceğiz. Milyarlarca insanın benimsediği ilim, sanat, tevazu, barış, merhamet, kardeşlikle kısaca örnek bir insan olmakla örülü bir yaşamın kaynağına daha dikkatle bakacağız. Ufkumuz yeniden aydınlanacak, kalplerimizdeki umudu çoğaltacağız.

“DİRİ DİRİ TOPRAĞA GÖMÜLÜYORLARDI”

O, doğmadan önce insanlar tevhidi unutmuşlar, şirke düşmüşlerdi. İnsanlık onuru ayaklar altındaydı. Kadınlar bir ticaret malı gibi muamele görüyor, kız çocukları uğursuz sayılıyor, zaman zaman diri diri toprağa gömülüyorlardı.

Onun hayatı, Kur'an-ı Kerim' in adeta yaşanmış bir tefsiridir. Sevgili Peygamberimiz, ince ruhlu, nazik, içi-dışı, özü-sözü bir; yumuşak huylu, affedici, istişareye önem veren, karar verdiğinde Allah'a güvenip dayanan, son derece kibar bir insandı.

“EMSALSİZ BİR ŞAHSİYET”

Kendisine Muhammed el-Emin diyorlardı. Görülüyor ki, Sevgili Peygamberimiz, imanı, ibadeti, adaleti, ahlakı, ahde vefası, affedici, bağışlayıcı kısaca bütün yönleriyle incelenmesi, öğrenilmesi ve örnek alınması gereken emsalsiz bir şahsiyettir.

Tüm İslam alemi olarak Peygamberimizin doğum günü olan Mevlit Kandili gibi çok müstesna bir güne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlit Kandilinin; tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olması diliyorum” ifadelerini kullandı.


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  ILÇELER

489 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
16  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4049 32.4632
  Euro 20.9184 21.0570
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,73 saniye.