Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Muharrem İNCE, Yalova da ekonomiyi değerlendirdi

Muharrem İNCE, Yalova da ekonomiyi değerlendirdi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.12.2021 - 14:59:18 


Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Yalova İl Başkanlığında basın temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye nin ekonomi gündemini değerlendirdi.





Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Yalova İl Başkanlığında basın temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye’nin gündemini değerlendiren İnce, “Eylül ayına geri döndüğümüzde Erdoğan hiçbir şey yapmamış olsaydı bugün dolar 8 buçuk liraydı.” dedi.
Türkiye’nin ekonomi gündemiyle toplantıya başlayan İnce, “Eylül ayında dolar 8,20’ydi. CDS’ler, yani kredi risk birimleri 290’lardaydı, faiz 18’di. Sonra Recep Tayyip Erdoğan birden nası hatırladı. Bağımsız olması gereken Merkez Bankası’na talimat vermeye başladı. Merkez Bankası faizleri toplam 5 puan düşürdü. Bu iktisat bilimine aykırı bir işlemdi. Enflasyon artış sürecindeydi. Enflasyon artarken faizi düşürmek yanlıştı. Bunu bile bile milleti kandırma pahasına talimatla gereğini yaptı. Enflasyon artarken faizi düşürdüğünde doları 18 lirada gördük. Bir, bu planı kaç gün öncesinde yapmışlardı. Bunu kimler biliyordu?” diye konuştu.
DOLAR BUGÜN 8 BUÇUK LİRAYDI
Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine rağmen, bankalardaki faiz oranlarının düşmediğini vurgulayan İnce, “Şimdi bankalara gidin faiz 28’lere 30’lara çıktı. Şirketlerin borçlanma maliyeti yüzde 60 arttı. Kurlar arttı, CDS’ler arttı, faiz arttı. Eylül ayına geri döndüğümüzde Erdoğan hiçbir şey yapmamış olsaydı bugün dolar 8 buçuk liraydı. CDS’ler 300’lerdeydi. Faiz de 18’lerde olacaktı. Türk milletinin üzerinde deney yapan bir cumhurbaşkanı var. Bu yaptıkları işlemi geçmişte Meksika, Türkiye yaptı, Arjantin yaptı. Hiç kimse başarılı olamadı” dedi.
130 BİN KİŞİ İÇİN 85 MİLYONU ATEŞE ATTI
Erdoğan’ın 85 milyon Türkiye’yi ateşe attığını dile getiren İnce, “Köprüye, yola, hastaneye dolar garantisi şimdi de mevduata dolar garantisi. 1 milyon liranın üzerinde bankalarda mevduatı olan kaç kişi var. Yaklaşık 130 bin kişi. 130 bin kişi için 85 milyonu ateşe atıyor. Dolar son olarak 18’e çıktıktan sonra da Merkez Bankası’nın 10 milyar doları gitti. Geçmişte 6,80’lerde doları tutmak için 128 milyar dolarımız gitmişti” diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN BEKA PROBLEMİDİR
İnce sözlerine şöyle devam etti: “Şuna aklım ermiyor. Dolar 8.20’lerdeydi 18’e çıkardı. Şimdi 11’e düşürdü. 11’e düşürdü diye halay çekenler, sevinenler var. Bu Türkiye’nin beka problemidir. Eylülde benzin, gıda fiyatları kaç paraydı? Şimdi kaç para! 8,20’den 18 liraya doları çıkarıp, 11 liraya düşürdüğüne nasıl sevinebilir bir insan? Bunu nasıl büyük bir başarı diye yuttururlar. 130 bin parası olan insanı desteklemek üzere 85 milyonu yola çıkardılar. Bu gelip geçici süreçte Allah milletimizi korusun diyorum.”
BİRİLERİNİ Mİ ZENGİN ETMEK İSTİYORLAR
İktidarın Türk lirasını değerli kılmak için yola çıktığını hatırlatan İnce, “Başlarken TL değerli olacak dediler. Türk lirasının değeri, devletin itibarıdır dediler. Sonra vazgeçtiler. Yüksek kur olabilir, yüksek kurla ihracat yapacağız, üretimi arttıracağız, cari açık kapanır dediler. Sonra garantiye geçtiler. Akılları mı karışık? Bilerek yapıp birilerini mi zengin etmek istiyorlar. Zaman içinde bunların hepsi ortaya çıkacak” dedi.
MİLLETE EN UCUZ YUMURTAYI EKMEĞİ BEN YEDİRİRİM
Gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çeken İnce, “Gıda fiyatları almış başını gitmiş. Doktorlarımız, hemşirelerimi, pilotlarımız memleketi terk ediyor. Böyle bir ortamda iddia ediyorum Türkiye’deki siyasetçilerin içinde bu millete en ucuz yumurtayı, en ucuz ekmeği ben yediririm. Bu konuda çok iddialıyım. Çünkü iktidarda muhalefet de sorunu kavrayamamış. Erdoğan suçlu olarak marketleri gösteriyor, muhalefet de marketlere mektup yazıyor. Marketler sonu bu işin. Başına bakacaksın” diye konuştu.
ÜRETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATALIM
İktidara ve muhalefete seslenen İnce, “Ülkeyi yönetenlere de muhalefete de sesleniyorum. Marketlerden başlamayın üretimden, tarladan başlayın. Önce bir üretim seferberliği yapalım. Bütün tarlaları ekelim. Balkonlarımızdaki saksıları dahi ekelim. Hazine arazilerinden para istemesin devlet. Eksin millet, köylü, çiftçi eksin. İthalat sopasıyla çiftçiyi hizaya çekmeye çalışmasınlar. Havza bazlı üretim yapalım. Nerede su varsa oraya mısır ekelim. Su olmayan yere mısır ektirmeyelim. GSMH yüzde 1’i tarımı desteklemeye verilir diye kanun çıkmasına rağmen yüzde yarımı bile verilmiyor. Bunu verelim. Hayvancılığı geliştirmek istiyorsak, çobanlarımızın sigortasını devlet ödesin. Tarımda çalışan kadınlara prim desteği verelim. Acilen bir su kanunu çıkarılmalıdır. Topraklarımızın yüzde 75’ini hala vahşi sulamayla suluyoruz. Su kaybımız var. Topraklarımız tuzlanıyor. Mera kanununu yeniden gözden geçirmeliyiz. Kaba yem ihtiyacımızı meralardan karşılayacağız. Onun için meralar acilen yeniden düzenlenmelidir. Gıda israfını önlememiz lazım. Tüm bunları yaparsak önümüzdeki dönemde güvenli ve ucuz gıdaya ulaşabiliriz” diye konuştu.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

748 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.