Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Çiftçilere Tohum ve Fideler Dağıtıldı

Çiftçilere Tohum ve Fideler Dağıtıldı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 9.04.2022 - 21:51:31 


Yalova il Tarım ve Orman Müdürlüğünce atıl tarım arazilerinin tarıma kazandırılması amacıyla hayata geçirilen 3 proje çerçevesinde çiftçilere yağlık ayçiçeği, silajlık mısır tohumunun yanı sıra biber ve salatalık fidesi dağıtıldı.





ÇİFTÇİLERE TOHUM VE FİDELER DAĞITILDI

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında Bakanlığımız ve İl Özel İdaresi tarafından desteklenen "Yalova İli Yağlık Ayçiçeği Üretiminin Artırılması Projesi", "Kaba Yem Üretiminde Tohum Desteği İle Çiftçilerimizin Yanındayız Projesi" ve "Yalova İlinde Örtüaltı Sebzeciliğinin Geliştirmesi Projesi" kapsamında Yağlık Ayçiçeği Tohumu, Silajlık Mısır Tohumu ile Biber ve Hıyar Fidesi dağıtıldı.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa Vali Muammer Erol, Ak Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, Ak Parti Gençlik Kolları başkanı Emirhan Balkaya,  MHP İl Başkanı Namık Öz, BBP İl Başkanı Munip Namal, İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Talip Bayburtlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Kürşat Emre Çandır ve Kadın Kolları Başkanı Sibel Çotuk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Mustafa Öztürk, Kent Konseyi Başkanı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, Çiftlikköy Ziraat odası Başkanı Mehmet Anaçardı, Köy Muhtarları,  Şube ve İlçe Müdürleri, Teknik Personeller ile proje yararlanıcısı çiftçiler katıldı.

Çiftlikköy İlçesi çiftçilerinden İbrahim Çifter yaptığı konuşmada tohum dağıtımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek İl Müdürlüğüne ve İl Özel İdaresine teşekkürlerini ifade etti.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, programda yaptığı konuşmada; projelerden bahsederek, "İlimiz İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi büyük şehirlere yakın olduğundan tarım alanlarımız üzerinde büyük ölçüde tarım dışı kullanımı baskısı bulunmaktadır. Birim alanda getirisi yüksek tarımsal ürünler üreterek tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlayıp tarım arazilerinin etkin kullanılmasını hedefleyerek projeler üretiyoruz.İlimizde 218.540 dekar tarım arazisinin 117.439 dekar alanı işlenmektedir. Diğer bir ifadeyle etkin kullanılmayan yaklaşık 100 bin dekar arazi bulunmakta olup bu arazileri tarımsal üretime kazandırmak ve düşük gelir elde edilen tarla ürünlerinin yerine birim alanda getirisi yüksek ürünlere yönelerek çiftçilerimizin gelirini yükseltmeyi hedefliyoruz.İl Müdürlüğümüzce 2017-2022 yılları arasında çiftçilerimizin de katkılarıyla toplam bedeli 35 Milyon TL olan 57 proje uygulanmış ve bu projelerin 18,5 Milyon TL'lik kısmı Bakanlığımız (Marmara Denizi Su Ürünleri Kontrol Merkezi kurlumu olan 4.990.000 TL dahil), 3,8 Milyon TL'lik kısmı Yalova İl Özel İdaresi, 850 Bin TL'lik kısmı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (Armutlu, Esenköy ve Fıstıklı'da Balıkçılık Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi) olmak üzere toplamda yaklaşık 23,15 Milyon TL tutarında kamu hibe desteği sağlanmıştır." dedi

Projeler kapsamında 14.587 Dekar alan, 8.664 çiftçi, tohumdan fidana, sertifikadan organik gübreye, bal paketleme tesisinden suni tohumlamaya, süt toplama tanklarına ve balıkçı barınakları dip taramaya ve midye çiftliklerine kadar 11.857.199 adet proje ürününe destek sağladıklarını kaydeden Parıldar "Örtüaltı sebzeciliği geliştirmek, yağlık tohumlu bitkiler ve kaba yem üretimini arttırmaya yönelik projelerin yanında Yalova İlinde Meyvecilik Faaliyetlerinin Geliştirilmesine yönelik Bakanlığımız ve Yalova İl Özel İdaresi tarafından sağlanan desteklerle 2017-2021 yılları arasında 689 çiftçimize 1.873 Dekar alanda proje uygulanmış, kivi, trabzon hurması, çilek, ceviz ve aronya fidan desteği sağlanmıştır. Uyguladığımız Meyvecilik projelerimiz ile ilimizin zeytin alanları haricindeki meyve üretim alanlarımız yaklaşık % 10'u oranında artmıştır." dedi

İl Genel Meclisi başkanı Hasan Soygüzel' de yaptığı konuşmada; "Biz Yalova İl Özel idaresi olarak sayın Cumhurbaşkanımızın da gösterdiği hedef doğrultusunda ekilmemiş bir karış toprak kalmayıncaya kadar bu desteklerimizi sürdüreceğiz. Hepimiz çok yakınen biliyoruz ki dünyamızı ve ülkemizi etkileyen küresel bir gıda arzı ile karşı karşıyayız. Bu da tarımsal üretimi bir o kadar daha önemli hale getiriyor. Biz Yalova tarım il müdürlüğümüzle birlikte verimli ve başarılı bir işbirliği ilişkisi sürdürüyoruz. Bu ilişki de etkilerini hızlı bir biçimde gösteriyor ve her geçen yıl bir önceki yıla oranla daha da artmış oluyor. Bizim yaptığımızın üç boyutu var. Birinci boyutu çiftçilerimizin tarımsal üretimi gerçekleştirmeleri için tohum fide fidan desteği sağlıyoruz. Onun yanında da tarımsal arazilerimizi ekime hazır hale getirebilmek için sürdürdüğümüz sulama projeleri var.Bir yandan göletler gibi sulama projeleri yapıyoruz, bir yandan da suların çiftçilerimizin arazilerine ulaşabilmesi için arazi yollarının açılmasını sağlıyoruz. Bu mücadelenin en önemli ayağı da hiç kuşkusuz üretimi gerçekleştiren çiftçilerimiz. Bu nedenle kendilerine şükranlarımı sunuyorum.Bu mücadelede alınacak daha çok yolumuz var çünkü il müdürümüzün de bahsettiği gibi arazilerimizin yarısına yakın kısmında hala üretim yapılmıyor. Bu da üretim yapılmayan arazilerin başka amaçlarla kullanılması yönündeki baskıları da artırıyor.Biz de yaptığımız hu çalışmalarla tarımdan da gelir elde edilebildiğini göstermeye çalışıyoruz.Üretimimiz arttıkça da çiftçilerimizin gelirlerinin ve refah seviyelerinin artacağını düşünüyoruz" dedi.

Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş yaptığı konuşmada; "Bugün çok anlamlı bir etkinlikte biraraya geldik.Hem İl genel Meclisimiz, hem Tarım İl Müdürlüğümüz fidan fide dağıtım konularında çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyor.Önce Covid 19 salgınının ortaya koyduğu sorunlar, hemen arkasında kuzeyimizde meydana gelen savaş tarım sektörünü olumsuz etkiledi.Sayın Cumhurbaşkanımızın buradaki talimatı açık ve net.Bir karış bile toprak sürülmeden, ekilmeden kalmayacak, bizler de bunun için elimizden gelen çabayı ortaya koyucaz ve sizlerle beraber Türkiye'nin tarımını hep birlikte daha ileriye taşıyacağız.Bizler Yalovanın her köşesinde kırsal kalkınmayı temin etmek için tüm kurumlarımızla çok üstün bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen başta sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım bakanlığımızın yetkililerine, kooperatiflerimize, birliklerimize, ve çiftçilerimize şükranlarımı sunuyorum"dedi. Konuşmaların ardından proje yararlanıcısı çiftçilere tohum ve fideleri protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  GÜNCEL

327 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
19  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,59 saniye.