Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Türk Dünyasi Siyasetçileri Bulustu

Türk Dünyasi Siyasetçileri Bulustu
 Yazı Boyutu

 Tarih : 24.07.2022 - 21:12:04 


YAFEM 25. Türk Boyları Kültür Şöleni kapsamında, YAFEM 1. Türk Dünyası Siyasetçiler Buluşmasi, Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral in başkanliginda gerçekleşti.






YAFEM 25. Türk Boyları Kültür Şöleni kapsamında, YAFEM 1. Türk Dünyası Siyasetçiler Buluşması gerçekleştirildi.Yalova Folklor Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü Derneği (YAFEM) 25. Türk Boyları Kültür Şöleni kapsamında, YAFEM 1. Türk Dünyası Siyasetçiler Buluşması gerçekleştirildi.

Birincisi düzenlendi

Oturum Başkanlığını Altınova Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Metin Oral’ın yaptığı YAFEM 1. Türk Dünyası Siyasetçiler Buluşması Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dünyanın her yerinden katılım

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk Dünyası Siyasetçiler Buluşması’na; Azerbaycan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Bosna Hersek, Özbekistan, İran Türkleri, Irak Türkmenleri, Kabardey, Karaçay-Çerkez, Kuzey Osetya-vladi Kazkaz, Arstrahan F.R, Kazakistan, Saha-Yakut, Çeçenistan, Dağıstan ve Dünya Türkistan Derneği temsilcileri katıldı.

“Binlerce yıllık ortak geçmiş”

TDBB’nin Dünyanın en büyük yerel yönetim birliklerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Dr. Metin Oral, “Tüm kardeş şehirlerimizle bağlarımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin kuşatıcı yapısı önemlidir. Kökleri, binlerce yıllık ortak geçmişe dayalı bir güçten bahsetmekteyiz.

“Aynı gönül bağı”

Karşımızda aradan geçen onca zamana ve yaşanan nice badirelere rağmen ortak tarih ve kültür bilinciyle yeniden bir araya gelen devletler, aynı gönül bağı etrafında buluşan toplumlar gerçeği var. Bizler de hem geçmişte yaşadıklarımızdan hem bugün çevremizde olup bitenden ibret alarak hareket etmeliyiz.

“Önemli çalışmalar”

TDBB olarak, bugüne kadar gerek şehirlerimizi gerekse bölgemizi kalkındırmak, tüm üye ülkelerle işbirliği ve dayanışmayı artırmak, bölge halklarıyla aramızdaki kardeşlik hukukunu pekiştirmek adına önemli çalışmalar kaydettik. Bugüne eğitimden dayanışmaya, kültürden sanata birçok faaliyet gerçekleştirdik. Bundan sonra da şehirlerimize, ülkelerimize ve bölgemize verdiğimiz katkılarla kültür ve medeniyet coğrafyamızı daha ileri seviyelere taşımaya devam edeceğiz.

“Cumhurbaşkanımızın önderliğinde”

Türkiye olarak; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tarihte olduğu gibi gölgesi sınırlarının ötesine uzanan, bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir ülke konumuna geldik. Artık çok geniş bir coğrafyayı bağrımızda taşıyor, nerede mazlum, mağdur ve yardıma muhtaç varsa yardımına koşuyoruz.

“Kardeşlerimize selamlarımızı iletiyorum”

Türk dünyasından gelen misafirleri ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gerçekleştirilen kültür şöleni, Türk Dünyasıyla sıcak ve samimi ilişkiler kurulmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Bu şöleni bizlere kazandıran YAFEM’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 25. Türk Boyları Kültür Şöleni etkinlikleri katılan tüm ekipleri kutluyor, ülkelerindeki dost ve kardeşlerimize selamlarımızı iletiyorum” diye konuştu.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

472 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.1650 32.2229
  Euro 21.1802 21.3205
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.