Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 ALTİNOVA da 8 bin kişiye Doğa Pasaportu

ALTİNOVA da 8 bin kişiye Doğa Pasaportu
 Yazı Boyutu

 Tarih : 13.11.2022 - 15:39:49 


Doğa ve hayvan severleri Hersek lagünü Kuş Oteline davet eden Altinova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, büyük ilgi gören Doğa Pasaportu için dijital ortam çalismalarinin baslatildigini söyledi.





Türkiye’de doğa pasaportuna sahip kişilerin sayısı 8.000’ni geçti. Türkiye’nin ilk ve tek uygulaması olan doğa pasaportuna sahip olmak için yapmanız gereken tek şey, başta güzellikleri büyüleyen binlerce Flamingolar olmak üzere 250’ye yaklaşan göçmen kuşu ağırlayan Altınova Hersek Lagünü ziyaret ederek, ‘Doğa ve Hayvanları Koruma Gönülleri Sözleşmesi’ni imzalamanız.

Doğa ve hayvan severleri Hersek lagünü Kuş Oteline davet eden Yalova’nın Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, büyük ilgi gören Doğa Pasaportunun dijital ortama taşınarak sürdürebilir önemli farkındalık hareketine dönüşmesini hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Kararı ile "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil edilen 152 hektar büyüklüğündeki Hersek Lagünü, özellikle "Engelli Uyumlu Kuş Gözlem Kulesi" sayesinde herkesin kuşları izlemesine imkân sağlıyor. İnşası esnasında Osmangazi Köprüsü'ne kavis verdiren ve son sayımlara göre 250’e yaklaşan kuş türüne ev sahipliği yapan Hersek Lagünü, bu yıl da rekor sayıda flamingoyu ağırlıyor. Bazı türlerin sonbahar ve kış aylarını geçirmesi dolayısıyla "Kuş oteli" olarak bilinen lagün, bugünlerde sayıları 1500 aşan flamingolarla renkli görüntüler oluşturuyor.

Dijital ortama taşınıyor

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, doğa ve hayvanlara sahip çıkmak, korumak ve farkındalık yaratmak için başlattıkları Türkiye’nin ilk ve tek Doğa Pasaportunun kısa sürede 8 bin geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Türkiye’nin farklı illerinden gelen gönüllü ziyaretçilerimiz ile birlikte yayılarak büyüyen Doğa Pasaportumuzu dijital ortama taşıyarak doğa ve hayvanların korunması noktasında ülkemizin en fazla farkındalık yaratan çalışması olacağına inanıyorum. Doğa ve doğal yaşam için önemli bir katkı koymak istiyoruz” diye konuştu..

Sözleşme maddeleri

Doğa Pasaportu alırken imzaladığınız Doğa ve Hayvanları Koruma Gönüllüleri Sözleşmesi’nde yer alan maddeler ise şöyle;

-Doğayı ve özellikle başta nesli tükenmekte olan canlıları korumak hepimizin görevi.

-Doğal yaşamı korumak geleceğe bırakılabilecek en büyük ve en değerli mirastır.

-Doğa bir moda, spor araba, plastik bir oyuncak, bir cep telefonu ya da bilgisayar değildir.

-Doğanın bir fiyat etiketi yok. Çünkü doğa paha biçilmezdir.

-Doğanın şimdi, bizin ise ona her zaman ihtiyacımız var.

-Doğa için şimdi harekete geçme zamanı. Her zaman, her yerde ve her koşulda doğayı koruyacağımıza ve iş birliği yapacağımıza söz veriyoruz.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  BÖLGEMIZDEN

450 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,70 saniye.