Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Ulastirma Bakani Yalova da acilis yapti

Ulastirma Bakani Yalova da acilis yapti
 Yazı Boyutu

 Tarih : 28.01.2023 - 16:29:17 


Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Yalova Otogar Kavsagi Koprusu ve baglanti yollarinin acilisini gerceklestirdi.






Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve bağlantı yollarının kentin kuzey-güney aksında bulunan ve ulaşımdaki önemini artıran, karayolu bağlantılarını güçlendiren bir yatırım olduğunu belirterek, “Seyahat güvenliği ve trafik konforunu arttırdık. Yalova’nın ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirmeye ve geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz” dedi.

Açılış öncesi Yalova'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesini ziyaret etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu Yalova Valisi Muammer Erol, Ak Parti İl başkanı Muğlim Bağatar, MilletvekiliMeliha Akyol, Yalova Belediye Başkan vekili Mustafa Tutuk, İl Genel meclis başkanı Hasan Soygüzel, İl yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları  ile Yalova il Protokolü karşıladı.

Törenin açılış konuşmasını AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol yaptı. Akyol, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Osmangazi Köprüsü’nün açılışı ile birlikte Yalova’mızın değeri kat be kat arttı. İstanbul’daki sanayici ve işadamlarının hemen her gün gelip gittiği bir il olduk. Bunun için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na da çok teşekkür ediyoruz. Valilikte yapılan toplantıda Yalova’mızın Armutlu’dan Altınova’ya kadar Ulaştırma Bakanlığının uhdesinde olan tüm konuları ve projeleri de masaya yatırma imkanı bulduk. Bu anlamda da değerli bakanıma çok teşekkür ediyorum. Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve Bağlantılı yollarının Yalova’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

..”YALOVA’NIN ULAŞIM AĞINI GÜÇLENDİRECEK HER PROJENİN ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ.”

Yalova Valisi Muammer Erol, yaptığı konuşmada, “Son 5 yılda büyümede ülkemizin birincisi olan Yalova’da sağlık ve ulaşım altyapısının ciddi yenilenmeye ve takviye edilmeye ihtiyacı vardı. O ihtiyaç görüldü ve gereği yerine getirildi. Ben de bunu yapanlara teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız başta olmak üzere, bu işe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.Törende son olarak kürsüye gelen Ulaştırma ve AltyapıBakanı Adil KaraismailoğluYalova’nın her geçen gün potansiyelinin arttığını söyledi. Karaismailoğluyaptığı konuşmada, “Yalova, her geçen gün artan potansiyeliyle stratejik bir konuma sahiptir. Aynı zamanda Marmara ve Ege bölgeleri arasında ana ulaşımı sağlayan, Kuzey, Güney yönlerinde uzanan karayolu bağlantılarıyla da önemli bir kavşak noktasındadır. Bu nedenle Yalova’nın ulaşım ağını güçlendirecek her projenin öneminin farkındayız ve tüm projeleri de yakından takip ediyoruz. İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü ile Yalova’yı İstanbul’a adeta kapı komşusu yaptık” sözlerine yer verdi. Karaismailoğlukonuşmasını şöyle sürdürdü: “Yalova’yı gemi inşa sanayi merkezlerinden birisi haline getirdik. Bugün büyük bir memnuniyetle milletimizin hizmetine sunduğumuz Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve Bağlantı Yolları da kentin kuzey-güney aksında bulunan ve ulaşımdaki önemini arttıran karayolu bağlantılarını güçlendiren bir yatırımımız oldu. 25 metre platform genişliğine sahip Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ile bin 600 metre uzunluğundaki bağlantılı yolları ve 33 metre uzunluğa sahip köprümüzü inşa ettik. Yalova Hastanesi, Yalova Emniyet Müdürlüğü, Otogar ile yapılması planlanan alışveriş merkezi nedeni ile söz konusu kesimde artacak trafik hacminin önlemini şimdiden almış olduk. Böylece kesintisiz ulaşımı da sağladık. Trafik güvenliği ve seyahat konforunu arttırdık. Yalova’nın altyapısını güçlendirmeye ve geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Yatırımlarımızla Yalovalılara hizmete, istihdama, konfora ve mutluluğa yol açıyoruz. Yollar akarsu gibidir. Geçtikleri yerlere hayat katarlar. Yollarımız ve altyapı projelerimiz de geçtikleri yerlerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür ve sanatına can katmaktadırlar. Milletimize sunduğumuz eserlerimizin yanı sıra yapımı devam eden diğer projelerimiz de hayata geçtiğinde Yalova’nın gelişen ulaşım ağıyla turizm, ticaret ve üretim faaliyetleri daha da üst seviyelere çıkacak. Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve Bağlantı Yolları Projesi’nin hayata geçmesinde emeği geçen tüm Karayolları Genel Müdürlüğü ve yüklenici firma personeline teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve bağlantı yollarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak hayata geçirdikleri her proje ile büyüme, ihracat, istihdam ve üretim için güçlü bir kaldıraç görevi üstlendiklerini söyledi. Her projeyle hem tasarruf ettiklerini hem de Türkiye’nin bütünsel kalkınmasına fayda sağladıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, 19 Ocak’ta Amasya’da Badal Tüneli, ardından 22 Ocak’ta İstanbul’da Kâğıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın açılışlarıyla “Cumhuriyetin yeni yüzyılına” güçlü bir başlangıç yaptıklarını kaydetti.

KARAYOLU TAŞIMACILIĞI, GELİŞMİŞ ÜLKELERİN VAZGEÇİLMEZ ULAŞIM MODLARINDAN BİRİDİR

Dev projeleri bir bir tamamlayarak hizmete aldıklarını ve yenilerine başladıklarını dile getiren Karaismailoğlu, “Sabah Gemlik’teydik, şimdi de Yalova’da. Bakanlığımız sorumluluğundaki en önemli hizmet kollarından biri olan karayolu taşımacılığı, gelişmiş ülkelerin vazgeçilmez ulaşım modlarından biridir. Hem uluslararası hem de yurt içi yük ve yolcu taşımacılık faaliyetlerinde kilit bir rol oynar. Lojistik sistemin kılcal damarı olarak hayati bir fonksiyon üstlenir. Karayolları, çağın ihtiyaçlarına uygun inşa edilmiş projeler sayesinde ülkelerin çehresini aydınlattığı gibi uluslararası pazarlarda rekabet avantajının elde edilmesi için de kritik önemdedir. Biz de bu önemin farkında ve bilincinde olarak binlerce çalışma arkadaşımızla beraber işimizin her daim başındayız. Bakanlığımız, bu çalışmaları sayesinde ekonomiye doğrudan katkı sağlayan, yüksek kalitede, kesintisiz, konforlu ve en üst düzeyde güvenli hizmet sunan, yenilikçi değerlerle bezenmiş, sürdürülebilir kalkınma hamlelerinin öncüsü konumuna yükseldi. Milletimize hizmetin en iyisini sunabilme, Türkiye Yüzyılı’na giden yolda altyapıyı inşa ederek gençlerimize, ülkemize hizmet edebilmenin gururu içindeyiz. Bu gurur, motivasyonumuzun, heyecanımızın, çalışkanlığımızın ana kaynağı” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİ ULUSLARARASI BİR KORİDORA ÇEVİRDİK

“Hiçbir zaman durmadık, hep yola devam dedik” diyen Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına tam 183 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir köşesinde hizmet ve eser fırtınası estirdiklerini, estirmeye devam ettiklerini kaydederek, konuşmasına şöyle devam etti: “Başkalarının 100 yılda inşa edemediği dev projeleri, dünya çapındaki eserleri 20 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak yalnızca ülkemizin değil, dünyanın da hizmetine sunduk. Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprüleri ile İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara otoyolları gibi özellikle ileri teknoloji gerektiren büyük ölçekli karayolu eserleri sayesinde ortaya koyduğumuz başarılarla ülkemizi uluslararası bir koridora çevirdik. Dünyayı Türkiye’ye bağladık. Ülkemizi bölünmüş yollar, otoyollar, mega projeler ve akıllı ulaşım sistemleriyle çağın ilerisine taşıdık. 2003 yılı öncesi 6 bin kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızı, 29 bin kilometrenin üzerine çıkardık. Yol vermeyen vadileri viyadüklerle, dağları tünellerle aştık. 3 bin 665 kilometre bölünmüş yol inşaatımız da şu anda Türkiye genelinde devam ediyor. Ayrıca, 458 kilometre uzunluğunda 127 adet karayolu tüneli, 80 kilometre uzunluğunda 488 köprü ve viyadük inşa ediyoruz. Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve Bağlantı Yolları ile de bu hedeflere bir adım daha yaklaşmış olmanın ve Yalova’ya çok önemli bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Yalova’nın hem sanayi hem de tarım alanında yükselen bir değer olduğunu ve her geçen gün artan potansiyeliyle stratejik konumda bulunduğunun altını çizen Karaismailoğlu, “Aynı zamanda, Marmara ve Ege bölgeleri arasında ana ulaşımı sağlayan kuzey-güney yönlerinde uzanan karayolu bağlantıları ile önemli bir kavşak noktası konumunda. Bu nedenle Yalova’nın ulaşım ağını güçlendirecek her projenin öneminin farkındayız ve tüm projelerimizi yakinen takip ediyoruz. İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü ile Yalova’yı İstanbul’a adeta kapı komşusu yaptık. Yalova’yı gemi inşa sanayi merkezlerinden biri yaptık” dedi.

KESİNTİSİZ ULAŞIM SAĞLADIK

Milletin hizmetine sundukları Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve bağlantı yollarının da kentin kuzey-güney aksında bulunan ve ulaşımdaki önemini artıran, karayolu bağlantılarını güçlendiren bir yatırım olduğunun altını çizen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve bağlantı yolları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“25 metre platform genişliğine sahip Yalova Otogar Köprülü Kavşağı ile bin 600 metre uzunluğunda bağlantı kolları ve 33 metreyi aşan uzunluğa sahip köprü inşa ettik. Yalova Hastanesi, Yalova Emniyet Müdürlüğü, Otogar ile yapılması planlanan alışveriş merkezi nedeniyle söz konusu kesimde artacak trafik hacminin önlemini şimdiden aldık, kesintisiz ulaşımı sağladık. Seyahat güvenliği ve trafik konforunu arttırdık. Yalova’nın ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirmeye ve geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Yatırımlarımızla Yalovalılara hizmete, istihdama, konfora yol açıyoruz. Mutluluğa yol açıyoruz.”

YOLLARIMIZ GEÇTİKLERİ YERE HAYAT KATIYOR

Yolların akarsu gibi olduğunu, geçtikleri yere hayat kattıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, “Yollarımız, altyapı projelerimiz de geçtikleri yerlerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür ve sanatına can katıyorlar. Milletimize sunduğumuz eserlerimizin yanı sıra yapımı devam eden diğer projelerimiz de hayata geçtiğinde Yalova’nın gelişen ulaşım ağıyla turizm, ticaret ve üretim faaliyetleri daha da üst seviyelere çıkacak. Yalovalı’nın mutluluğuna yol açacak. Yalova’da önemli toplantılar yaptık. Yalova’nın taleplerini biz zaten biliyorduk. Yerinde bir daha bunların aciliyetlerinin ve öneminin farkına vardık. Projelerimiz hazır. Projelerimiz birbirinin ardına gelecekler. Yalova Çevreyolu’ndan tutun, Çiftlikköy Kavşağı’ndan tutun hep defterimiz ve ödevlerimiz hazır, onları merak etmeyin. Bunlara bir program dahilinde devam edeceğiz. Biz Yalova’nın öneminin farkındayız ve Yalova’yı geleceğe birlikte taşıyacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

355 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
YSK nin secim yasaklari basladi
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
24  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4742 32.5327
  Euro 20.9111 21.0496
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.