Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Ciftlikkoy Itfaiyesi 5 can kurtardi.

Ciftlikkoy Itfaiyesi 5 can kurtardi.
 Yazı Boyutu

 Tarih : 8.02.2023 - 17:26:10 


Hatay Antakya ilcesinde devam eden arama kurtarma calismalarina katilan Ciftlikkoy Belediyesi itfaiye ekipleri, enkazda 2 si cocuk 5 kisiyi kurtardi.






Hatay’ın Antakya ilçesinde devam eden arama kurtarma çalışmalarına katılan Çiftlikköy Belediyesi itfaiye ekipleri, enkazda 2’si çocuk 5 kişiyi kurtarmayı başardı.

Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Çekmece Mahallesi’nde bir apartmanın enkazından depremin 33. Saatinde anne ve 2 kızını zorlu uğraş sonucu çıkarmayı başaran Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri,, bir başka binanın enkazında ise 2 kadını sağ olarak çıkardı. Enkazdan kurtarılan Ayşenur da sağlık ekiplerine teslim edildi.

İşte O Anlar

Çiftlikköy’den ilk yardım tırı Hatay’a doğru yola çıktı. Depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında Çiftlikköylülerin destekleriyle toplanan acil ihtiyaçların yer aldığı 1 tır dolusu yardım malzemesi, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın da katılımıyla Çiftlikköy Yardım Merkezi'nden uğurlandı. Çiftlikköy’de depremlerden zarar gören vatandaşlarımız için başlatılan yardım kampanyası ise devam ediyor.

SİLPAGAR, “İKİNCİ TIRI DA EN KISA ZAMANDA GÖNDERECEĞİZ”

İkinci yardım tırının da en kısa zamanda deprem bölgesine gönderilmesi için hazırlıkların son hızla devam ettiğini dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Hemşerilerimizden özellikle sıfır ürünleri bizlere ulaştırmalarını rica ediyoruz. Hepimizin bildiği gibi çok büyük ölçekte bir felaket söz konusu. Çiftlikköy Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmek için canla başla çaba gösteriyoruz. İlk gün Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden bir ekibimiz Hatay bölgesine intikal etti ve orada canlar kurtarmaya, afetzedelere yardımcı olmaya devam ediyorlar. İkinci ekibimiz de dün itibariyle deprem bölgesine doğru yola çıktı. Ancak oradaki herkesin bizlerden gelecek yardıma ihtiyacı var. Çiftlikköylülere yaptığımız çağrı da kısa zamanda yanıt buldu. İlk yardım tırımızı bölgeye gönderdik, ikincisi için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Destek veren tüm halkımıza, Türk milletine teşekkür ediyorum. Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk Milleti olarak bu zor günleri birbirimizle dayanışma içinde olarak inşallah aşacağız” diye konuştu.

YARDIMLAR ÇİFTLİKKÖY YARDIM MERKEZİ’NDE TOPLANMAYA DEVAM EDİYOR

Çiftlikköy’de deprem bölgesine gönderilmek üzere vatandaşlardan gelen yardımlar, Çiftlikköy Belediyesi Eski Düğün Salonu’nda oluşturulan Çiftlikköy Yardım Merkezi’nde toplanıyor. Gelen malzemeler, belediye çalışanları ve gönüllüler tarafından listeleniyor ve kolileme işlemleri yapılıyor. Başkan Silpagar, Çiftlikköy’den Hatay’a doğru yola çıkan yardım tırında 93 kalem olmak üzere toplam 20645 adet yardım malzemesinin yer aldığını ifade etti.  AFAD ihtiyaç listesinde bulunan ısıtıcı, battaniye, nevresim takımı, yastık, gıda kolisi, kuru gıda, hijyen seti, kadın hijyen seti, temiz kıyafet, temiz bebek kıyafeti, uyku tulumu, bebek maması, powerbank, atkı, bere, eldiven gibi malzemelerin toplandığı yardım kampanyasının devam ettiğini dile getiren Başkan Silpagar, ikinci tırın da en kısa zamanda yola çıkması için çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi.

HATAY’DAKİ İTFAİYE EKİBİMİZ ENKAZDAN 2’Sİ ÇOCUK 5 KİŞİYİ CANLI KURTARDI

Hatay’ın Antakya ilçesinde devam eden arama kurtarma çalışmalarına katılan Çiftlikköy Belediyesi itfaiye ekipleri, ilk gün enkazda 2’si çocuk 5 kişiyi kurtarmayı başardı. Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Çekmece Mahallesi’nde bir apartmanın enkazından depremin 33. Saatinde bir anne ve 2 kızını zorlu uğraş sonucu çıkarmayı başaran ekibimiz, bir başka binanın enkazında ise 2 kadını sağ olarak çıkardı.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

300 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
20  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5096 32.5682
  Euro 20.9931 21.1321
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,75 saniye.