Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Devlet Hastanesine Son Teknoloji Cihaz

Devlet Hastanesine Son Teknoloji Cihaz
 Yazı Boyutu

 Tarih : 1.03.2023 - 22:38:25 


Yalova İl Saglik Mudurlugunden yapilan aciklamada; Tüm kornea Topografisi analizini yapan Oculus Pentacam Göz Tarayıcısı alınarak Yalova Devlet Hastansinde hizmete girdi.





Yalova Devlet Hastanesinde, Tüm kornea Topografisi analizini yapan Oculus Pentacam Göz Tarayıcısı alınarak hastanemizde hizmete girdi. Gözün ön tarafının tüm detaylarını gösteren göz topografisi cihazı olan Pentacam; LASIK, Katarakt ve diğer refraktif cerrahi ameliyatları öncesi ayrıntılı analiz yapılması sayesinde operasyon sonrasında daha net ve kaliteli görmeyi sağlıyor.
 
Yalova İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Göze temas etmeden kısa sürede değerlendirilebilen teknolojiye sahip olan Pentacam, korneanın ön ve arka yüzeyindeki gerçek yüzeysel haritaları saptamak bu sistemle detaylı olarak yapılabilmektedir.Pentacam, kataraktın derecesinin otomatik olarak değerlendirilebildiği ve kataraktın tam yeri ve kalınlığı ile ameliyatta kullanılacak tekniğin belirlenmesinde kullanılan son teknolojik cihazdır.
Korneanın kalınlığı tüm ayrıntısına kadar değerlendirilebilir. Korneanın en küçük bir kalınlık farklılığı dahi kaydedilir. Bu ölçümler çok kısa süre içerisinde alınarak analiz edilir." denilerek şu ifadelere yer verildi.
 
"Özellikle arka korneal yüzden alınan topoğrafik bulgular hangi ameliyatın yapılması gerekliliği yönünde hatasız bilgi vermekte ve böylece olabilecek yanılma ihtimallerini yok etmektedir.Şu anda hastalık bulgusu vermeyen, gizli duran ancak ilerde çıkabilecek ve çok önemli görme problemleri yaratabilecek göz rahatsızlıklarının erken tanısını sağlar. Hayırlı olsun."
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

683 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,89 saniye.