Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Kocadere Sehitleri 102 nci Yilinda Anildi

Kocadere Sehitleri 102 nci Yilinda Anildi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 29.04.2023 - 20:49:27 


Çinarcik Kocedere Koyunde 1921 tarihinde Yunan askerleri ile Ermeni ve Rum Ceteleri tarafindan katledilen 830 sehitimiz torenle anildi.





Çınarcık İlçesine bağlı Kocadere Köyü’nde, 29 Nisan 1921 tarihinde Yunan askerleri ile Ermeni ve Rum Çeteleri tarafından katledilen 830 şehit törenle anıldı. Anma programı Kocadere İlkokulu önündeki yürüyüşle başladı. Yürüyüşün ardından Kocadere Şehitlik Anıtı’nda tören düzenlendi.
 
Törene Vali Muammer Erol, Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Ak Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Yalova İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Bilci, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, Yalova siyasi parti milletvekili adayları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Törende anıta çelenk bırakılmasının ardından konuşma yapan Kocadere Köyü Muhtarı Volkan Varol, bundan 102. yıl önce Yunan işgal kuvvetleri, Rum ve Ermeni çetelerinin zulüm ve vahşetiyle köylerinde soykırım yapıldığını söyledi.Kocadere ve Şenköy halkından 830 masum insanın Bekir onbaşının evinde yakılarak ve bir kısmı da denizde boğularak katledildiğini dile getiren Varol, şunları kaydetti:
 
“Burada yaşanan bir cephe savaşı değildir. Kadın ihtiyar, çocuk savunmasız masum insanlara yapılan bir soykırımdı. İnsanlık dışı vahşettir. Vatan, namus ve bayrak uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu vatan toprağının her karışında şehitlerimizin kanları vardır. Bedelini şehitlerimizin kanlarıyla ödediğimiz vatanımız bizlere emanettir. Şanlı tarihimizde olduğu gibi bugün de vatanımızı bölmek isteyen hainlerin karşısında dimdik duracağız. Kutsal emanetimize canımız pahasına sahip çıkacağız. Kahraman şehit ve gazilerimiz. Emanetiniz, emanetimizdir. Huzur içinde uyuyun. Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun” dedi.
 
 
 
 
 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  GÜNDEM

258 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
18  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4626 32.5211
  Euro 20.9489 21.0876
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,70 saniye.