Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Altinova Olasi Afete Hazirlaniyor

Altinova Olasi Afete Hazirlaniyor
 Yazı Boyutu

 Tarih : 2.03.2024 - 01:13:59 


Deprem haftasi nedeniyle olasi bir afete yonelik ilcede her turlu tedbirlerin alindigini ifade eden Belediye Baskani Dr. Metin Oral; ozellikle deprem gerceginden kacamayiz, dedi.




ALTINOVA OLASI AFETE HAZIRLANIYOR

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, Altınova’da deprem ve sivil savunma konusunda toplumun bilinçlenmesi için tüm imkânların seferber edildiğini dile getirdi.

Olası bir afete yönelik ilçede her türlü tedbirlerin alındığını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Özellikle deprem gerçeğinden kaçamayız” dedi.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, Altınova’da deprem ve sivil savunma konusunda toplumun bilinçlenmesi için tüm imkânların seferber edildiğini dile getirdi.

Kahramanmaraş Depremini hatırlattı

11 ili etkileyen asrın felaketi Kahramanmaraş Depremini hatırlatan Başkan Oral, “Deprem bölgesinde gördüğümüz en büyük sorun ilk 48-72 saatteki sıkıntılar. Onlardan birisi de yemekti. Ardından barınma, tuvalet, duş, giyinme gibi sorunlardı. Olası bir afette bu sorunların ilçemizde en az düzeyde yaşanmasına yönelik ciddi adımlar attık” diye konuştu.

“İlk 72 saat sıcak yemek”

Olası bir afet durumunda 72 saat aynı anda 5 bin sıcak yemek çıkarabilecek olan Altınova Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Aşevinin hizmete girdiğini hatırlatan Başkan Oral, “Son derece modern ve güçlü kadrosuyla hizmete giren Altınova Belediyesi Aşevi, olası bir afet durumunda ilçedeki vatandaşlara ilk 72 saat sıcak yemek çıkarabilecek.

Barınma yeri de planlandı

Kapalı Pazar Yerini de barınma yeri olarak planladık. Orası donanım olarak da ihtiyaçlara karşılık veriyor. Tuvalet, banyo, mescit, yemekhane olacak. Üst katında da barınma yeri olarak kullanılacak. Kadınlar üst katta, erkekler alt katta olmak üzere yaklaşık 2 bin kişiyi burada barındırabileceğiz. Çok konforlu olmayacak ama soğuktan, sıcaktan, rüzgârdan korunabilecek bir alan olacak.

“5 konteyner hazırlanıyor”

5 tane konteynerimiz var. Onların içerisinde de çadırlar, Onların içerisinde de çadırlarımız, barınma malzemelerimiz, ekipmanlar gibi malzemeler olacak. Dolayısıyla bunlar hem günlük ihtiyaçlarımızı karşılayacak tesisler, ama aynı zamanda afet durumunda afete yönelik hizmet verecek tesisler olarak planladık” ifadelerini kullandı.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  BÖLGEMIZDEN

113 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
27  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,64 saniye.