Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Seçim Öncesi Turizm Güvenliği

Seçim Öncesi Turizm Güvenliği
 Yazı Boyutu

 Tarih : 2.06.2015 - 21:59:25 


Yalova nın adını duyurabilmek için uzun yıllar büyük çabalar sarf eden Turizmci Yazar Cemal Akın, 7 Haziran genel seçimleri öncesinde; Seçim Öncesi Turizm Güvenliği başlıklı güzel bir yazı paylaştı.

 
 
 
 
Huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı için aşağıda detayları yazılı güvenlik tedbirleri kurallarına önemle uyulması ve uygulanması gerekmektedir.

Özellikle Turizm sezonunu etkilemek amacıyla ve 07. Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili seçimler öncesinde kaos ortamı yaratmak veya seçmen iradesini engelleyebilecek olayların çıkmaması için turizm sektörü kurumları duyarlı ve çok dikkatli davranmaları gerekmektedir.

Ülkeden ülkeye ve bölgeden bölgeye yaşanan yoğun sirkülasyon kişilerin güvenliği için de birçok risk ve tehlikeyi beraberinde taşıyor. Her ülke turizm gelirinden pay almak için uğraşırken birçok güvenlik tehdit tehlikesi ile karşılaşıyor. Farklı gelenek ve göreneklerin yanında farklı din, dil, ırk ve yaşam şekline sahip turistler gittikleri ülkelerde birçok sorun ve olay yaşıyorlar. Ülkeler sınırları içerisinde turistlerin yaşamını, sağlık ve ekonomik çıkarlarını tehdit edecek alanları belirlemek ve buna karşı önlemler almak için koruyucu ve önleyici stratejilere ağırlık veriyor.     

Güvenlik stratejilerin geliştirilmesi

Turiste ve turizm sektörüne yönelik riskleri en aza indirecek stratejilerin geliştirilmesi önem kazanıyor. Turistlere hizmet veren kurum ve kuruluşlarda potansiyel risklerin belirlenmesi deneyim, bilgi ve emek gerektiriyor. Suçun önlenmesi, suç işleyenlere yapılacak işlemler ve acil durumlarla başa çıkmak amacıyla prosedürler ve yasalar dikkatle uyulması gereken yöntem ve kurallardır.

Turizm güvenliğine bakış
Turizm güvenliğine yönelik bilgi paylaşımı, turizm güvenliği ile ilgili olarak hizmet verenlerin eğitilmesi güvenlik standartlarının turizm alan ve bölgelerindeki faaliyetlerin uluslararası uygunluğa paralel olması bir zorunluluk olarak görülüyor.

Özellikle turistik şehirlerde; konaklama bölgelerinde ve yaşam alanlarında, yangın güvenliği, gıda güvenliği, sağlık güvenliği ve çevre güvenliği standartları oluşturulmalıdır. Acil eylem planı hazırlanmalı, otel güvenliği ile ilgili personel eğitilmelidir.

Sosyal bağlamda terörizm, doğal afetler, kimyasal ya da nükleer tehlikeler, bulaşıcı hastalıklar, ve ulaşım sistemlerinde olabilecek sorunlarda güvenlik önlemlerinin hızlı bir şekilde uygulanmaya konulması gerekiyor.

-Her otelde hayati önem taşıyan demirbaşlarını sabotajlara , yangınlara , hırsızlığa, soyguna, zorla işten alıkoymaya ve her çeşit tehdit, tehlike ve tecavüze karşı korumak için fiziki ve elektronik tedbirler alınmalıdır.

-Konaklayan yerli ve yabancı şahısların kimliklerinin 1774 yasa kapsamında Kimlik Bildirme portalına eksiksiz giriş yapılmalı ve her konuğun kimlik dökümanı yazıldıktan sonra imzası alınmalıdır.

-Her konaklayan için elektronik kapı giriş kartları ödediği para kadar olan günün C/O (çıkış) saati bitiminde iptal edilmelidir.

-Güvenlik kameralarının bir an önce bakımlarının yapılması, minimum 15 günlük hafıza kayıtlı programa alınmaları, iç ve dış kameralarının çalışır durumda olmaları gerekmektedir.

-X-Ray cihazı olmayan otellerde gelen bagajların el dedektörü ile kontrol edilmeleri önemlidir.

ŞÜPHELİ PAKET DURUMUNDA TEDBİRLER : Tesis içinde veya çevresinde herhangi bir yerde görülen şüpheli paket , poşet, torba , çanta görüldüğünde yapılacak ilk iş şüpheli paketin bulunduğu bölgenin güvenliğini sağlamaktır. Bu bölgenin güvenliğinin sağlanmasında dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralayabiliriz : 1. Görünen veya bulunan şüpheli paketin etrafına kesinlikle hiç kimse yaklaştırılmaz 2. Bölgenin güvenliğinin sağlanmasından sonra derhal 155 POLİS merkezine bilgi verilir ve POLİS gelene kadar müdahale edilmez beklenir.

ŞÜPHELİ PAKETLERDE YAPILACAK İŞLEM : a. Paketi açmaya teşebbüs etmeyin b. Durumu güvenlik personeline bildirin c. Paketi elinize almayın , dokunmayın d. Paketi bulduğunuz yerin pencerelerini açık bırakın e. Paketi bulduğunuz yeri boşaltın f. Buluntuyu misafirlerden gizlemeye çalışın panik yapmayın g. Paketi üzerine kuvvetli bir ışık tutmayın

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 20 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

9686 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 2 )   

 Mehmet ZEREY

Tarih : 6.06.2015 21:37:25  

  Cevap ; değerli bir yazı...

Cevapla


Alıntı : EDA ERSOY

sadece turizm sektörü değil her sektörden insanın okuması gereken bir yazı.kaleminize sağlık sn.cemal akın.

Yazdıklarınızın her bir kelimesine kadar uygulamaya koyulması çok çok önemli sizin gibi turizm sektörüne yıllarını vermiş bir yöneticinin yazdıkları bizler için çok değerli,kaleminize yüreğinize sağlık sn.cemal AKIN

İp Adresi Kayıtlı   

 EDA ERSOY

Tarih : 3.06.2015 17:31:22  

  değerli bir yazı...

Cevapla


sadece turizm sektörü değil her sektörden insanın okuması gereken bir yazı.kaleminize sağlık sn.cemal akın.

İp Adresi Kayıtlı   

Sayfa  

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
18  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4626 32.5211
  Euro 20.9489 21.0876
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,74 saniye.